Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
MijkeLambregtse
Zorgverlener

Dr. M.P. (Mijke) Lambregtse-van den Berg

Psychiater en Kinder- en jeugdpsychiater

  • Specialisme
  • Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, Psychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Mentale zorg van het jonge kind (Infant Mental Health), zwangerschapspsychiatrie, ouder-kindrelatie
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik zet mij samen met ouders in voor een gezonde ontwikkeling van hun jonge kind, ondanks psychische klachten. Dit doe ik door te investeren in een gezonde ouder-kindrelatie en het versterken van krachten binnen en buiten het gezin. Ik vind het inspirerend en belangrijk een brug te slaan tussen wetenschap en patiëntenzorg, om zo de zorg voor ouders en kinderen steeds beter te maken. 

Mijn aandachtsgebied binnen de volwassen psychiatrie is de zwangerschapsgerelateerde psychiatrie. Dit gaat om psychische klachten of (medicatie)vragen daarover in relatie tot het zwanger willen worden, zwanger zijn of pas bevallen zijn.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik ben als kinder- en jeugdpsychiater werkzaam tijdens het combispreekuur op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik richt mij daarbij op kinderen van 0 tot 4 jaar die in hun ontwikkeling bedreigd zijn omdat hun ouders zelf (ernstige) psychische klachten hebben. Binnen dit spreekuur coördineer ik de moeder-baby dagbehandeling en de moeder-kind groepsbehandeling.

Daarnaast ben ik oprichter van het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap en de Stichting Mind2Care, die zich beide inzetten voor het verbeteren van zorg voor (aanstaande) ouders in kwetsbare omstandigheden.

Opleiding

Ik volgde de opleiding tot psychiater en kinder- en jeugdpsychiater binnen het Erasmus MC. In 2006 promoveerde ik binnen het Generation R onderzoek op het onderwerp ‘Ouderlijke psychopathologie en de ontwikkeling van het jonge kind’. Sindsdien leid ik, in nauwe samenwerking met de afdelingen Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Verloskunde, diverse onderzoeksprojecten waarin het verbeteren van de zorg voor (aanstaande) ouders en hun kinderen centraal staat.