Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Hester Langeveld-Benders
Zorgverlener

Dr. H.R. (Hester) Langeveld-Benders

Kinderchirurg

  • Specialisme
  • kinderchirurgie
  • Aandachtsgebied
  • vasculaire malformaties, darmfalen, hoofd-halschirurgie, buikwanddefecten
  • BIG nummer:
  • 29059046601
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Met veel plezier werk ik als kinderchirurg in het Erasmus MC Sophia. Naast de algemene kinderchirurgie, buikwanddefecten en afwijkingen in het hoofd-hals gebied, behandel ik voornamelijk kinderen met vasculaire malformaties en kinderen met darmfalen. De zorg voor deze kinderen is georganiseerd in multidisciplinaire teams (WEVAR en darmfalen) waardoor we deze kinderen optimale zorg kunnen bieden.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na mijn opleiding tot chirurg heb ik een half jaar in het kinderziekenhuis in Kaapstad gewerkt en sindsdien ben ik verbonden aan de afdeling kinderchirurgie van het Erasmus MC Sophia. Ik heb hier mijn vervolgopleiding tot kinderchirurg gevolgd. Daarnaast ben ik staflid sinds 2016.

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ik cum laude mijn co-schappen heb afgerond. Ik ben tot algemeen chirurg opgeleid, deels in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft en deels in het Erasmus MC. Naast mijn opleiding ben ik gepromoveerd op een onderzoek over de vergelijking van twee operatietechnieken voor liesbreuken bij volwassenen.