Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Leontien Roos
Zorgverlener

L.M.H. (Leontien) Roos

Verpleegkundig specialist kindermaag-, darm- en leverziekten (MDL)

  • Specialisme
  • Kindermaag-, darm- en leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • Leverziekten bij kinderen en maag-, darm- en leverproblemen bij kinderen met Cystic Fibrosis
  • BIG nummer:
  • 49919749630
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

In ons team richt ik me voornamelijk op kinderen met leverziekten en kinderen met maag-, darm- en leverproblemen bij cystic fibrosis. Ik streef ernaar om deze kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te begeleiden en hiervoor wil ik graag laagdrempelig bereikbaar zijn.

Voor de kinderen met cystic fibrosis werk ik met veel plezier in een multidisciplinair team dat bestaat uit longartsen, kinder-MDL artsen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, diëtistes en anderen.

Voor de kinderen met leverziekten werk ik op de gespecialiseerde leverpoli waarbij ik het ook heel belangrijk vind om aandacht te hebben voor de zorg buiten het ziekenhuis.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb de HBO-V gevolgd aan de Hogeschool Utrecht, waarna ik als verpleegkundige heb gewerkt in een huisartsenpraktijk en op een verpleegafdeling in het VuMC. Vervolgens heb ik in het Erasmus MC Sophia gewerkt bij de Algemene kindergeneeskunde als onderzoeksverpleegkundige.
Daarnaast heb ik de master Klinische Gezondheidswetenschappen (richting Verplegingswetenschap) aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Verder heb ik van september 2018 tot september 2020 met veel enthousiasme de opleiding gedaan tot verpleegkundig specialist aan de Hogeschool Leiden bij de kinder-MDL in het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis.