Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Leontien Roos
Zorgverlener

L.M.H. (Leontien) Roos

Verpleegkundig specialist i.o.

  • Specialisme
  • Kinder-MDL
  • Aandachtsgebied
  • Leverziekten bij kinderen en maag-, darm- en leverproblemen bij kinderen met Cystic Fibrosis
  • BIG nummer:
  • 49919749630
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

In september 2018 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding tot verpleegkundig specialist bij de kinder-MDL in het Erasmus MC Sophia. In ons team richt ik me voornamelijk op kinderen met leverziekten en kinderen met maag-, darm- en leverproblemen bij cystic fibrosis. Ik streef ernaar om deze kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te begeleiden en hiervoor wil ik graag laagdrempelig bereikbaar zijn.

Voor de kinderen met cystic fibrosis werk ik met veel plezier in een multidisciplinair team dat bestaat uit longartsen, kinder-MDL artsen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, diëtistes en anderen. 

Voor de kinderen met leverziekten werk ik op de gespecialiseerde leverpoli waarbij ik het ook heel belangrijk vind om aandacht te hebben voor de zorg buiten het ziekenhuis.

Werkervaring & opleidingen

Momenteel ben ik in opleiding tot verpleegkundig specialist kinder-MDL waarvoor ik de master Advanced Nursing Practice volg aan de Hogeschool Leiden. Ik ben begonnen met de HBO-V aan de Hogeschool Utrecht, waarna ik een tijd als verpleegkundige heb gewerkt in een huisartsenpraktijk en op een verpleegafdeling in het VuMC. Vervolgens heb ik in het Erasmus MC Sophia gewerkt bij de Algemene kindergeneeskunde als onderzoeksverpleegkundige. Naast mijn werk ben ik begonnen aan de master Klinische Gezondheidswetenschappen (richting Verplegingswetenschap) aan de Universiteit Utrecht, deze master hoop ik dit jaar af te ronden.