Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Sinno Simons
Zorgverlener

Dr. S.H.P. (Sinno) Simons

Kinderarts-neonatoloog

  • Specialisme
  • Neonatologie
  • Aandachtsgebied
  • Perinatale en neonatale farmacologie
  • BIG nummer:
  • 99062972501
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn ambitie ligt in het continu verbeteren en optimaliseren van de zorg voor ernstig zieke en te vroeg geboren pasgeborenen en hun ouders. Veel geneesmiddelen die we gebruiken op de Neonatologie intensive care zijn nog maar nauwelijks onderzocht. De perfecte medicatie, met de beste middelen in de juiste dosering, voor elke individuele zwangere vrouw en zieke pasgeborene is het uiteindelijke doel.

Werkervaring & opleidingen

Als medisch student ben ik in 2001 reeds begonnen met onderzoek naar pijnstilling en het gebruik van morfine op de Neonatologie intensive care. In 2004 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd. Sindsdien ben ik gespecialiseerd in de kindergeneeskunde en neonatologie. Daarnaast heb ik me toegelegd op klinische farmacologie.

Sinds 2012 ben ik stafarts neonatologie van het Sophia Kinderziekenhuis. Ik heb daarbij een eigen onderzoekslijn met verschillende onderzoeken naar nieuwe en bestaande geneesmiddelen die we gebruiken bij te vroeg geboren kinderen. Sinds 2015 doen we ook veel onderzoek naar het gebruik van geneesmiddelen bij zwangere vrouwen en welke effecten dit heeft op de placenta. Hierbij zoeken we naar mogelijke nieuwe behandelingen om uiteindelijk vroeggeboorte te voorkomen.