Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Pim Sloots
Zorgverlener

Dr. C.E.J. (Pim) Sloots

Chirurg

  • Specialisme
  • Kinderchirurgie
  • Aandachtsgebied
  • minimaal invasieve chirurgie, colorectale chirurgie, niertransplantatie, multi-orgaan donatie
  • BIG nummer:
  • 49045872901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2008 werk ik in het Erasmus MC Sophia als kinderchirurg. Ik zet me in voor de zorg bij kinderen met aangeboren afwijkingen van de dikke darm, bij kinderen die een kijkoperatie ondergaan en voor kinderniertransplantatie.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Vanaf 2008 werk ik als kinderchirurg in Erasmus MC Sophia. Ik ben lid van het colorectal team overseas, een internationaal gezelschap ter verbetering van de zorg van kinderen met colorectale aandoeningen in onderontwikkelde landen. Ik ben betrokken bij onderzoek op gebied van kinderchirurgie en aangeboren afwijkingen.

Opleiding

Na de artsopleiding aan de katholieke universiteit te Nijmegen en de opleiding tot algemeen chirurg in Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en Rabboud Universitair medisch Centrum in Nijmegen, heb ik een vervolgspecialisatie in het Erasmus MC Sophia volbracht. Ik had daarbij speciale aandacht voor (kinder)colorectale chirurgie, minimaal invasieve chirurgie (kijkoperaties) en niertransplantatie. In 2010 heb ik het Europese examen kinderchirurgie behaald. Ik ben gepromoveerd aan het Erasmus MC met het  proefschrift met de titel 'Motility and endosonographic studies in patients with anorectal disorders'.