Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marijn Vermeulen
Zorgverlener

Dr. M.J. (Marijn) Vermeulen

Kinderarts-neonatoloog

  • Specialisme
  • Neonatologie
  • Aandachtsgebied
  • Voeding en groei
  • BIG nummer:
  • 69051034401
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik werk sinds 2008 op de Neonatologie van het Erasmus MC Sophia, waar we met een hecht team 24 uur per dag zorg bieden aan de ziekste en kleinste pasgeborenen. Ik vind het mooi werk om deze kinderen, en hun familie, door deze moeilijke periode heen te helpen.

Daarbij is de blik ook gericht op de toekomst van het kind: nu beslissen wat ook voor later het beste is. Naast de directe patiëntenzorg doe ik wetenschappelijk onderzoek. Dit gaat over de invloed van de omgeving op de kinderen, vaak te vroeg geborenen. Daarbij kijken we naar zuurstof, voeding (infuusvoeding en borstvoeding) en dag-nachtritme.

Ik hoop dat we de zorg voor zieke pasgeborenen steeds beter kunnen maken, zodat de overlevingskansen en de kwaliteit van leven steeds beter wordt.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb Geneeskunde gestudeerd in Groningen en Kindergeneeskunde in Amsterdam en Tilburg. Daarna heb ik mij gespecialiseerd tot neonatoloog in VUmc en Erasmus MC Sophia. In 2009 ben ik gepromoveerd op diagnostiek naar kattenkrabziekte.

Tot slot heb ik de opleiding Klinische Epidemiologie gedaan aan het NIHES Erasmus MC.
Ik heb gewerkt in het Ikazia Ziekenhuis, het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en in het VUmc, voordat ik hier in het Erasmus MC Sophia kwam werken als kinderarts-neonatoloog.
Ik begeleid verschillende onderzoekers bij hun promotietrajecten.