Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Erasmus MC Academie - ons verhaal

De toekomst van het opleiden, leren en ontwikkelen van (aanstaande) zorgprofessionals​

Ideeën en actie

Erasmus MC Academie heeft een duidelijke focus: het verenigen van denken en doen om de nieuwe en huidige generatie zorgprofessionals te vormen. Onze missie is glashelder: het stimuleren van professionele groei en het aangaan van de uitdagingen binnen de gezondheidszorg. Deze aanpak stelt professionals in de zorg in staat om zich verder te ontwikkelen en waardevolle hands-on ervaring op te doen. Door deze innovatieve koers te varen nemen we niet alleen het huidige tekort aan zorgpersoneel onder de loep, maar dragen we ook bij aan het versterken van de veerkracht van de gezondheidszorg.

Inspireren om te motiveren

Erasmus MC Academie weet op een succesvolle en praktische manier aan te sluiten bij wat werkgevers en individuele werknemers in de gezondheidszorgsector nodig hebben. Onze focus ligt op het aanmoedigen van een proactieve mindset, waardoor zorgprofessionals het beste uit zichzelf kunnen halen. Dankzij dit proces worden zorgprofessionals uitgerust met een waardevolle toolkit van essentiële vaardigheden en een diepgaande bron van kennis. De Academie daagt studenten en zorgprofessionals uit om kritisch te denken en leerzame praktijkervaringen op te doen, waardoor ze zich blijvend kunnen ontwikkelen en hierdoor een bijdrage leveren aan de innovaties in de zorg.

Vol passie vormen we de toekomst

We streven ernaar om grensverleggende en innovatieve leertrajecten te creëren in co-creatie met het werkveld met als doel de kennis en vaardigheden van zorgprofessionals te versterken. In de komende jaren zal Erasmus MC Academie gedurfd uitbreiden en grenzen verleggen door te investeren in het versterken van het werkplekleren en het virtueel en fysiek simuleren uit te breiden om aan de groeiende behoeften van zorgpersoneel en de werkgevers te voldoen. We staan zij aan zij met zorgprofessionals in hun voortdurende reis van leren en ontdekken, omdat we geloven dat leren een grenzeloos avontuur is dat ons verbindt.

Een bron van verbinding

Erasmus MC Academie omarmt de rol van samenwerking tussen leren en praktijk en legt zo de basis voor een voedingsbodem van innovatie en gezamenlijke groei. Met toewijding aan gepersonaliseerde leerervaringen en de inzet voor de toekomst, blijven wij een motiverende kracht in de wereld van zorgonderwijs. De Academie zet zich volledig in voor het opleiden, ontwikkelen en inspireren van de volgende en huidige generatie zorgprofessionals om hen voor te bereiden op de ontwikkelingen in de zorg en de ambities van de organisaties.

 

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks