Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Lof der Geneeskunst over jongeren

27 juli 2022

Drie toponderzoekers vertellen over het welzijn van jongeren tijdens de jaarlijkse Erasmus MC-lezing in de Doelen. De lezing vindt plaats op vrijdag 7 oktober.

Ook dit jaar organiseert het Erasmus MC weer de publiekslezing Lof der Geneeskunst in de Doelen. Het thema is ‘Tussen Droom & Druk: Zorgen voor de jonge generatie.’ De inschrijving is geopend, aanmelden kan via de website van Lof der Geneeskunst.

De jeugd heeft de toekomst. Maar onze samenleving lijkt complexer dan ooit. De coronacrisis, de klimaatcrisis en de toenemende sociale ongelijkheid beïnvloeden het toekomstperspectief van jongeren. Tegelijkertijd zijn juist jongeren veerkrachtig en in staat om de samenleving te vernieuwen. Hoe kunnen we kinderen gezond laten opgroeien en de beste kansen bieden?

Drie toponderzoekers gaan op deze vragen in en delen hun nieuwste inzichten. Tussen de lezingen door verzorgt Codarts Rotterdam muziek-, circus- en dansoptredens. Natuurlijk wordt Lof der Geneeskunst afgesloten met een hapje en een drankje in de Doelen.

De sprekers van dit jaar zijn:

  • Vincent Jaddoe, kinderarts-epidemioloog en hoofd van Generation R
  • Manon Hillegers, hoofd van de afdeling Kinder-en jeugdpsychiatrie/psychologie
  • Eveline Crone, hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de EUR

Meer weten over de sprekers en het thema? Lees verder op de pagina over Lof der Geneeskunst.