Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij
het Centrum voor
Zeldzame Aandoeningen

We werken aan een nieuwe website voor het Erasmus MC Zeldzame Aandoeningen Centrum. Binnenkort leest u hier meer over ons unieke centrum.

Op deze plek kunt u als patiënt, verwijzer en onderzoeker meer informatie vinden over de zorg voor en onderzoek naar zeldzame aandoeningen in het Erasmus MC. Daarnaast vindt u hier verhalen van onze patiënten over hun ziekte en ervaringen in ons centrum.

Centrum voor Zeldzame Aandoeningen

In het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen werken meer dan 50 expertisecentra op het gebied van zeldzame aandoeningen. Onze centra zijn officieel erkend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zowel kinderen als volwassenen uit het hele land, met uiteenlopende zeldzame aandoeningen, kunnen daardoor bij ons terecht voor een diagnose en behandeling. Zorg en wetenschappelijk onderzoek gaan hand in hand binnen ons centrum.

 


Diagnostiek en behandeling

We maken gebruik van de meest recente kennis uit binnen- en buitenland om tot de juiste diagnose en de beste behandeling te komen. De artsen binnen onze expertisecentra wisselen kennis uit over aandoeningen en behandelingen en zoeken naar de overeenkomsten tussen zeldzame aandoeningen. Door onze krachten op deze manier te bundelen, kunnen we onze patiënten beter en sneller helpen.

 

Onderzoeken

Door de kennis van zeldzame aandoeningen te vergoten en binnen één centrum te verzamelen werken we iedere dag aan het verbeteren van de diagnostiek, behandeling en de kwaliteit van leven van onze patiënten. We doen internationaal erkend fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. En wij proberen deze onderzoeken zoveel mogelijk te verbinden met de patiënten.

 

Verhalen uit het centrum

Patiëntverhalen uit het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen

 

Meer nieuws over het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen: naar het dossier.


Website voor verwijzers

Een patiënt verwijzen naar een van onze expertisecentra voor Zeldzame Aandoeningen? Op deze website vindt u alle informatie die nodig is voor het verwijzen naar het Erasmus MC en voor het aanvragen van Erasmus MC diagnostiek
Ga naar de Erasmus MC Verwijzerssite