Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Core Facilities Research

Binnen Erasmus MC beschikken we over diverse Core Faciliteiten (CoFa’s) voor onderzoek. Deze centrale, wetenschappelijk infrastructuur is inmiddels een voorwaarde voor het verrichten van vernieuwend, vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek. Alle Informatie over de Core Faciliteiten is beschikbaar op de Engelstalige pagina.

De Core Faciliteiten zijn  opgericht om te voldoen aan de behoeften van de  wetenschappers van het Erasmus MC. Daarnaast zijn de faciliteiten ook toegankelijk voor derden en vervullen meerderen een rol als belangrijke partner in (inter)nationale samenwerkingen en consortia. Iedere Core Faciliteit wordt geleid door een Erasmus MC-onderzoeker met veel kennis en ervaring binnen het gebied van zijn of haar specifieke onderzoeksfaciliteit.

Infrastructuur

Met infrastructuur bedoelen we álles wat nodig is voor het verrichten van (baanbrekend) onderzoek: state-of-the-art technologieën, gespecialiseerde apparatuur, innovatieve processen en waardevolle dataverzamelingen. Maar ook vakkundige medewerkers, die professioneel advies, begeleiding en trainingen leveren en kunnen worden geraadpleegd voor het opzetten, plannen en uitvoeren van onderzoek.

Denk bijvoorbeeld aan het beschikbaar stellen van:

  • Systemen en expertise op het gebied van geavanceerde beeldvorming
  • Faciliteiten en (biotechnische) assistentie bij de verantwoorde uitvoering van dierproeven.
  • Productie en opslag van hoge kwaliteit iPS cellijnen en embryonale stam (ES) cellijnen.
  • Op massaspectrometrie gebaseerde methodologieën voor kwalitatieve en kwantitatieve (SILAC, TMT, etc.) proteomics analyse.
  • Alle mogelijke technieken, expertise en ondersteuning op het gebied van genomics, voor zowel kleine als zeer grootschalige studies.
  • Expertise in de ontwikkeling van unieke medische instrumenten en experimentele opstellingen.
  • Data en data analyse uit cohort studies.