Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Videobellen in de Digizorg app

Hoe werkt dit?

U kunt videobellen via de Digizorg app voor uw afspraak in het Erasmus MC. Dit is een medisch consult waarbij u elkaar via een scherm ziet en hoort.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult in de Digizorg app? 

  • Uw smartphone
  • Werkende internetverbinding
  • De Digizorg app 
  • De 'Microsoft Teams' app. Deze kunt u gratis downloaden. Installeer deze ruim vóór uw afspraak. Volg verder de stappen in deze instructie

Stap 1 - Download Microsoft Teams app

Voor het videobellen in de Digizorg app wordt de Microsoft Teams app gebruikt. Download en installeer eerst de Microsoft Teams app op uw mobiele telefoon. Ga naar de App-store (Apple) of de Google Play (Android) en installeer de app.

Stap 2 - Het videoconsult starten

Aanmelden en de wachtkamer

15 minuten voor uw videobel afspraak ziet in de app op de ‘Home’ pagina en in de ‘afspraak details’ een knop verschijnen. Deze knop zegt: ‘Deelnemen’. Zo weet u dat u alvast klaar kunt gaan zitten.

Details van de afspraak

In de omschrijving van de afspraak ziet u een icoon met drie puntjes. Hierop drukt u als u meer wilt lezen over uw afspraak.

Hulp bij videobellen

In het scherm met details over uw afspraak staat rechts bovenin een ‘i’ van informatie. Als u hierop drukt komt u op het scherm ‘Hulp bij videobellen’. Voordat uw videoconsult begint kunt u deze informatie nog doornemen.

U kunt zelf weer uit dit scherm, met het kruisje links boven in beeld.

Deelnemen

Nadat u drukt op de knop ‘Deelnemen’ kunt u drukken op ‘Open Microsoft Teams’. Dan verlaat u automatisch de Digizorg app en komt u in de digitale wachtkamer van de Microsoft Teams app.

U blijft in de digitale wachtkamer van Microsoft Teams totdat de zorgverlener waarmee u een afspraak heeft, u toelaat tot het gesprek.

Stap 3 - Videoconsult is gestart

Uw afspraak begint als de zorgverlener waarmee u de afspraak heeft, u heeft toegelaten tot het videoconsult. U ziet nu de zorgverlener in beeld.

Stap 4 - Videoconsult afgerond

Als de zorgverlener het videoconsult heeft afgerond, verdwijnt de melding van uw afspraak aan het eind van de dag waarop uw afspraak plaats vond.

Meldingen ontvangen

Een melding op uw telefoon ontvangen om u te herinneren aan uw afspraak? Geef dan toestemming aan Digizorg om meldingen te versturen. Ga naar Instellingen > Meldingen > Digizorg > Sta meldingen toe.

Vragen?

Wilt u meer informatie over uw geplande video-afspraak? Neem dan contact op met de betreffende polikliniek. Het telefoonnummer staat in de Digizorg app. 

Heeft u vragen over het gebruik van de Digizorg app en/of videobellen?

Of bekijk hieronder de meest gestelde vragen over videobellen.

Veelgestelde vragen over videobellen in de Digizorg app

Vanaf wanneer kan ik me aanmelden voor de afspraak videobellen? 

Op de dag van uw afspraak krijgt u in de app een knop te zien waarmee u zich kunt aanmelden. Deze knop is te zien vanaf 15 minuten voor uw afspraak.

Waarom moet ik de Microsoft Teams app installeren? 

Uw zorgverlener gebruikt Microsoft Teams om met u te kunnen videobellen. U kunt alleen in het videobel gesprek komen als u de app op uw smartphone heeft geïnstalleerd. Als u dit niet doet werkt videobellen niet op uw smartphone.

Wanneer begint de afspraak videobellen?

U kunt vanaf 15 minuten voor uw afspraak alvast klaarzitten in de digitale wachtkamer van Microsoft Teams. Zodra uw zorgverlener er klaar voor is wordt u toegelaten in het videogesprek. Wacht geduldig af tot uw zorgverlener u heeft toegelaten.

Wat als mijn zorgverlener te laat is?

Het kan voorkomen dat de afspraak voor u uitloopt en dat uw zorgverlener te laat is. Wacht geduldig af tot uw zorgverlener er is.

Wat moet ik doen als ik problemen heb met de verbinding?

Als u technische problemen ervaart voor of tijdens uw afspraak kunt u het beste een chatbericht sturen naar het Patiënt Service Centrum.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks