Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Initiatieven

In het Erasmus MC wordt het onderwerp Diversiteit en Inclusie steeds vaker opgenomen in verschillende initiatieven en programma’s. Op deze manier krijgen medewerkers, studenten en docenten handvatten aangereikt om met dit onderwerp aan de slag te gaan en wordt D&I onderdeel van het DNA. Hieronder is een greep uit deze initiatieven en programma’s te vinden.

Panelgesprek

Op 30 september 2021 organiseerde Student Pride NL een panelgesprek in het Erasmus MC. 

Het hijsen van de pridevlag op het Erasmus MC vormde de aanleiding van dit gesprek. Wat doet het Erasmus MC verder met Diversiteit en Inclusiviteit? Hoe is het om als student, opleider of arts zelf niet aan het standaard plaatje van de buitenwereld te voldoen? Hoe veilig voel je je? Hoe kan je collega’s hierin helpen?

Dit en meer komt aan bod in het panelgesprek. 

 

DISCO (Diversiteit en Inclusie Studenten Commissie)

De Diversiteit en Inclusie Studenten COmmissie (DISCO) is een commissie van De Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR). Zij zet zich in om een inclusievere studieomgeving te bevorderen.  

Kijk voor meer informatie over de DISCO op de website van de MFVR.

Opening International Women's Day 2022

Kijk hieronder de opening van ons evenement rondom internationale vrouwendag terug.

 

Erasmusarts2030

Met Erasmusarts2030 introduceert het Erasmus MC een geneeskundeopleiding die klaar is voor de toekomst en die aansluit bij een eigentijdse visie op onderwijs voor een nieuwe generatie studenten.

Erasmus MC Graduate School

De Erasmus MC Graduate School biedt Graduate programma’s aan op zowel Research Master als PhD niveau. De Erasmus MC Graduate School is de plek waar onze huidige opleidingen en nieuwe initiatieven binnen de convergentie van het Erasmus MC met de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam samenkomen. Binnen dit kader richten onze onderwijsprogramma’s zich op de gezondheid, technologie, de samenleving en hun wisselwerking. Onze doelgroepen zijn scholieren, studenten, promovendi, onderzoekers en PhD studenten.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks