Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

The next level dokter

25 september 2023

In de toekomst zijn er meer dokters nodig die dicht bij de mensen in de wijk actief zijn. Zoals de huisarts, jeugdarts, vertrouwensarts, verslavingsarts en specialist ouderengeneeskunde. De SBOH en opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis hebben daarom een campagne gelanceerd. Het doel: samen voor meer artsen midden in de samenleving.

Ernst Kuipers geeft het startsein

Op woensdag 27 september gaf demissionair VWS-minister Ernst Kuipers het startsein voor de campagne. De naam: The next level dokter. De achtergrond van dit initiatief is dat steeds meer zorg naar buiten het ziekenhuis wordt verplaatst en het accent sterker komt te liggen op preventie. Dat vereist een groter aantal artsen in de wijk.

Eerder kennismaken

Het doel is geneeskundestudenten en basisartsen te inspireren om zich te oriënteren op de uitdagende artsenberoepen midden in de samenleving en voor zo’n beroep te kiezen als dit bij ze past. Nu maken ze tijdens de basisopleiding geneeskunde – via het onderwijs en de coschappen – onvoldoende kennis met deze beroepen.

Online campagne voeren

Via sociale media en beurzen, op faculteiten en in vak media komen geneeskundestudenten en basisartsen in aanraking met de campagne. Op het online platform vertellen ‘next level dokters’ over wat hun vak zo leuk en interessant maakt. Er is ook informatie te vinden over vervolgopleidingen en artsenberoepen midden in de samenleving.