Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

Spreekuur seksuologie

Wanneer u de diagnose kanker krijgt, denkt u over het algemeen niet gelijk aan de gevolgen voor uw seksuele leven. Vooral de eerste tijd heeft u alle energie nodig om de vaak zware behandelingen te doorstaan. U heeft dan misschien vooral behoefte aan lichamelijke warmte en tederheid. Na verloop van tijd wilt u echter de draad van het gewone leven weer zoveel mogelijk oppakken. Daar hoort seksualiteit ook bij. Dan kunt u tot de ontdekking komen, of zich pas echt realiseren, dat alles wat er met u is gebeurd óók zijn weerslag heeft op het seksuele leven. Schroom niet om dit met uw behandelend specialist te bespreken. In het Erasmus MC is een speciaal spreekuur seksuologie.

Download PDF

Over het spreekuur

U en uw partner kunnen op het spreekuur terecht om in alle rust met een arts-oncoloog/seksuoloog te praten over de gevolgen van uw ziekte en/of behandeling op het seksueel functioneren:
  • U krijgt informatie over de mogelijke gevolgen van de behandeling op seksueel gebied.
  • De ervaring leert dat een goede voorlichting voor de behandeling inzicht en duidelijkheid schept.
  • Wij inventariseren uw klachten en bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Vaak is een advies om bepaalde maatregelen te nemen al voldoende. Soms is het echter nodig om een andere specialist te raadplegen, bijvoorbeeld de uroloog, gynaecoloog en/of een psycholoog.

Contact en afspraak maken

Wanneer u meer informatie wilt of als u een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen het secretariaat radiotherapie, telefoonnummer (010) 704 15 07.

Patiëntinformatiecentrum Oncologie (PATIO)

Het patiëntinformatiecentrum is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt, als patiënt of naaste. Het informatiecentrum bevindt zich aan de Zimmermanweg en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur. Telefoon: (010) 704 12 02. Mail: patio@erasmusmc.nl Voor alle mogelijkheden en activiteiten: www.erasmusmc.nl/kankerinstituut/patio. Kijkt u ook eens naar het ervaringsverhaal van Joris: