Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Evenement

Online informatiebijeenkomst voor patiënten met urologische kanker - nierkanker

Datum: Thursday 29 Apr 2021
Tijd: 13:00
Locatie: Online
Kosten: Geen

 

9 april 2021

Op donderdag 29 april 2021 van 13.00 -14.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor patiënten met nierkanker. Specialisten op het gebied van nierkanker behandeling gaan dan graag met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de urologische kankerzorg.

Voor wie?

De specialisten van de expertgroep Urogenitale Tumoren uit het Erasmus MC Kanker Instituut staan (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Kanker Instituut onder behandeling, maar wel elders? Dan is deze sessie zeker ook interessant voor u.

Wij zorgen voor een live verbinding, waar u - samen met uw naasten - vanuit huis naar kunt kijken en aan deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Panel en voorlopig programma

Prof. dr. Chris Bangma, uroloog, leidt het gesprek. Er zijn vier clinici aanwezig voor een korte presentatie en het beantwoorden van vragen over diagnostiek en behandeling.

Profielfoto van Chris Bangma

Thema: lokale en systemische behandeling voor renaal cel carcinoom: wanneer combineren?

  • Persoonlijke ervaring van een patiënt met nierkanker
  • Lokale behandeling na systemische therapie voor nierkanker: Dr. Paul Verhagen, uroloog Erasmus MC Kanker Instituut
  • Systemische behandeling voor of na nierverwijdering voor nierkanker - Dr. Astrid van der Veldt, internist-oncoloog Erasmus MC Kanker Instituut

Profielfoto Astrid van der Veldt

Deelnemen

Wilt u aan deze bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar patientenseminar@erasmusmc.nl. U ontvangt daarna van ons een mail met een link die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De link werkt vanaf 12.50 uur. U kunt - als u wilt - ook anoniem deelnemen, u hoeft uw camera niet aan te zetten.

Vragen aan het panel?

Uw vragen kunt u via uw microfoon of via een chatbericht stellen aan onze deskundigen, eventueel zonder uw naam te noemen. Mocht het ons niet lukken om tijdens het webinar een antwoord te geven op uw vraag via de chat, dan ontvangt u uiterlijk een week na het webinar een reactie van de betreffende deskundige.

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica en Janssen Oncology.