Kanker Instituut

Verhaal

Op zoek naar de beste behandeling

19 november, 2018

Fred Guurink zocht naar de beste behandeling tegen zijn uitgezaaide prostaatkanker en vond deze in het Erasmus MC Kanker Instituut.

De ontwikkelingen in de oncologie gaan snel en niemand overziet het hele gebied: welke specialist en welk ziekenhuis hebben de meeste kennis en kunde? Fred Guurink zocht naar de beste behandeling tegen zijn uitgezaaide prostaatkanker en vond deze in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Stichting DUOS heeft een patiëntenfilm gemaakt waarin Fred Guurink vertelt over de second opinion in het Erasmus MC Kanker Instituut, nadat hij te horen kreeg dat hij uitbehandeld was voor uitgezaaide prostaatkanker. In het Erasmus MC kon Fred Guurink meedoen aan een studie die hem veel heeft gebracht.

Professor R. de Wit van het Erasmus MC Kanker Instituut, maakt deel uit van de multidisciplinaire studiegroep van 25 aangesloten ziekenhuizen voor investigator initiated en door de farmacie geïnitieerde studies bij vroeg en laat prostaatcarcinoom, blaascarcinoom en zaadbalkanker. Voor meer informatie over Stichting DUOS, klik hier.