Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Cervix/vulva

Wanneer: Dinsdagochtend en –middag, woensdagochtend
Gebouw: Nt, 2e etage in wachtkamer 2H

Dit spreekuur is voor vrouwen die mogelijk baarmoederhals- of schaamlipkanker hebben. Uw huisarts of gynaecoloog verwijst u naar dit spreekuur.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Op dit spreekuur ziet u een gynaecoloog en/of gespecialiseerde dermatoloog. Wij bespreken met u uw klachten en voeren een lichamelijk (gynaecologisch) onderzoek uit. Vaak worden er afspraken gemaakt voor aanvullende onderzoeken zoals bijvoorbeeld een CT-scan.

Soms al in hetzelfde consult bespreken wij met u wat het vervolgtraject kan zijn. Het vervolgtraject is vaak alleen met de gynaecoloog of de gespecialiseerde dermatoloog. Samen met uw oncoloog neemt u daarna een besluit over uw behandeling.

Verwijzing gebeurt meestal door een gynaecoloog of dermatoloog uit een ander ziekenhuis. Als de behandeling duidelijk is en u in een vervolgtraject zit, kunnen wij u vaak weer terugverwijzen.

Dagen en tijden van spreekuren

Nieuwe patiënten spreekuur: dinsdag 8.30 - 12.00 uur

Uitslagen en vervolgafspraken: woensdag 8.30 - 12.00 uur

Controleafspraken: dinsdag 13.30 - 15.30 uur

Onze begeleiding

Tijdens dit spreekuur ontmoet u een gynaecoloog en/of een gynaecoloog-oncoloog. Soms is dat een gynaecoloog in opleiding tot specialist of een gynaecoloog in opleiding tot gynaecologisch oncoloog. Aan het eind spreekt u de oncologieverpleegkundige, die tijdens de rest van uw behandeling uw aanspreekpunt is. Soms krijgt u ook te maken met de verpleegkundig specialist en de doktersassistent. 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor