Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Algemeen

Wanneer: Maandag, woensdag en donderdag

Op het spreekuur Dietetiek Algemeen worden diverse patientengroepen gezien. U kunt naar dit spreekuur verwezen worden door diverse specialisaties. Onder andere Interne Geneeskunde, Endocrinologie, Infectieziekten, Dermatologie, Orthopedie, Gynaecologie, Reumatologie, Immunologie, Cardiologie, Chirurgie, Longziekten, Metabole ziekten, Vaatchirurgie en Neurologie verwijzen patienten.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens het eerste gesprek zal de diëtist u vragen stellen over uw voedingspatroon, eventuele klachten en het gewichtsverloop, samenhangend met uw ziekte. Daarnaast zullen wij indien van toepassing metingen doen, zoals een meting van uw lichaamssamenstelling en/of voedingsbehoefte. De diëtist zal op basis hiervan samen met u een dieetbehandelplan opstellen.


Onze begeleiding

Op dit spreekuur ziet u een diëtist.

   

De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts, maar indien van toepassing ook met andere paramedici als de fysiotherapeut en de logopedist.

 


Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken.

Dit spreekuur wordt gehouden op maandag, woensdag en donderdag.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor