Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Interne oncologie

Wanneer: Maandag t/m vrijdag, zowel in de ochtend als in de middag

Op het spreekuur Interne oncologie worden patiënten gezien waarbij kanker is vastgesteld en behandeld worden met medicijnen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Patient in spreekkamer met twee artsen

Tijdens het eerste gesprek informeert de arts naar uw voorgeschiedenis en uw klachten. Indien nodig wordt een lichamelijk onderzoek verricht. Vervolgens wordt besproken of er aanvullende onderzoeken nodig zijn om een behandelplan op te stellen. Mocht het behandelplan al duidelijk zijn, dan wordt dat besproken.

Onze begeleiding

Het Erasmus MC is een ziekenhuis waar artsen worden opgeleid. Dit betekent dat u op de polikliniek gezien kan worden door een internist-oncoloog, maar ook door een arts die in opleiding is tot internist(-oncoloog). Deze laatste werkt altijd onder supervisie van een internist-oncoloog.

Tijdens de verdere behandeling kunt u ook in contact komen met verpleegkundig specialisten of senior vepleegkundigen die als case manager fungeren.

Binnen ons specialisme wordt ook veel patiëntgebonden onderzoek verricht. Mocht u hieraan gaan deelnemen, dan kunt u ook in contact komen met arts-onderzoekers, die betrokken zijn bij het onderzoek.


Spreekuur

Op uw dagticket is de naam van het spreekuur interne oncologie vermeld, gevolgd door de naam van de arts, die u op het spreekuur ziet.
Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor