Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Jan Willem Mens
Zorgverlener

Drs. J.W.M. (Jan-Willem) Mens

Radiotherapeut-oncoloog

  • Specialisme
  • Radiotherapie
  • Aandachtsgebied
  • Gynaecologische tumoren, GE-tumoren
  • BIG nummer:
  • 49032362101
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2000 ben ik werkzaam als staflid op de afdeling radiotherapie van het Erasmus MC, deels ook op onze locatie in Dordrecht. Ik vind het belangrijk om samen met de andere disciplines binnen het ziekenhuis samen te werken om de patiënt zo goed en prettig mogelijk te behandelen. Het fascineert me dat we in de afgelopen jaren steeds meer technologische mogelijkheden hebben gekregen om de bestralingsbehandelingen verder te kunnen verbeteren.

Ik werk sinds 2000 als radiotherapeut-oncoloog in het Erasmus MC Kanker Instituut en behandel vaak vrouwen met baarmoederhalskanker of andere gynaecologische tumoren. Dit zijn regelmatig jonge vrouwen, en daarbij heeft de ziekte en onze behandeling vaak grotere consequenties voor allerlei facetten van het leven. Ik vind het een belangrijke taak om patiënten daar zo goed mogelijk bij te begeleiden, samen met collega's van het AYA-team.

Het Erasmus MC Kanker Instituut is een AYA kenniscentrum en biedt speciale zorg aan jongvolwassenen tussen de 18-39 jaar met kanker.


Werkervaring & opleidingen

1992 artsexamen Universiteit Utrecht
1993 arts in militaire dienst
1995-1999 specialisatie tot radiotherapeut VUMC
2000- heden radiotherapeut-oncoloog ErasmusMC"