Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Paul-Verhagen
Zorgverlener

Dr. P.C.M.S. (Paul) Verhagen

Uroloog

  • Specialisme
  • Urologie
  • Aandachtsgebied
  • Nierchirurgie, robotchirurgie, laparoscopie
  • BIG nummer:
  • 19024509801
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn naam is Paul Verhagen en ik ben uroloog bij de afdeling urologie van het Erasmus MC. De urologie spreekt mij aan omdat het vak over aandoeningen gaat die impact hebben op het leven en waaraan veel is te doen.

Ik werk graag in het Erasmus MC omdat het me aanspreekt samen te werken in een team van specialisten die voorop lopen in hun vak. Bij veel patiënten die in ons ziekenhuis worden behandeld is iets bijzonders aan de hand. Soms zijn er meerdere problemen tegelijkertijd. Om een goede behandeling te bieden is dan samenwerking nodig met andere deskundigen.

Het Erasmus MC is een opleidingsziekenhuis. Een onderdeel van het werk hier is om jonge artsen te begeleiden in hun werk zodat zij op een verantwoorde manier ervaring op kunnen doen die zij nodig hebben in hun opleiding. Ook dat spreekt mij aan.

Werkervaring & opleidingen

De opleiding tot uroloog volgde ik in Utrecht en Den Bosch. Gedurende 2 jaar was ik hierna clinical research fellow van het KWF. Sinds 1999 ben ik staflid urologie in het Erasmus MC. In 2005 promoveerde ik op het proefschrift: Genetic analyses of clinical prostate cancer.

Als uroloog ben ik vooral betrokken bij nieroperaties en operaties aan de urineleider. De eerste categorie bestaat voor een belangrijk deel uit ingrepen die worden gedaan omdat er kanker in het spel is, maar soms gaat het om nieren die niet goed functioneren en die klachten veroorzaken. De tweede categorie betreft meestal problemen die ontstaan zijn na andere behandelingen, bijvoorbeeld radiotherapie.

Er worden verschillende operatietechnieken toegepast om problemen van de nieren op te lossen, bijvoorbeeld de klassieke open operatietechniek, de laparoscopische techniek (sleutelgatoperatie) en de robot chirurgie. In het Erasmus MC beschikken we over al deze technieken en kunnen we de techniek kiezen die de grootste kan biedt op een goed resultaat.

Nieuwe ontwikkelingen Urologische kankerzorg; “Gesprekken tussen patiënten en behandelaars.
Online informatiebijeenkomst voor patiënten met nierkanker van donderdag 29 april 2021. Een professioneel panel met onder andere Paul Verhagen beantwoordt vragen van patiënten over diagnostiek en behandeling.