Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Onze bibliotheek

Onze boekencollectie

PATIO heeft een kleine selectie boeken die u kunt inkijken. Boeken in allerlei categorieën, zowel voor kinderen, pubers en volwassenen. U kunt de boeken ook van ons lenen, zodat u er thuis nog eens rustig in kunt lezen. We hebben boeken over kanker voor patiënten en naasten. Maar ook boeken die informeren over de wijze waarop je over kanker vertelt aan kinderen.

Onderstaand een overzicht van een aantal titels van boeken die wij op dit moment voor u hebben.

Titel Schrijver Omschrijving
100 dagen kanker Rachel Franse Met het vermoeden van een ‘ontstekinkje’ loopt freelance tv-maker Rachel Franse het ziekenhuis in en twee uur later staat ze met de diagnose borstkanker weer buiten.
Als je dit leest ben ik er nog Jette Vonk Jette laat zien dat het leven veel meer kan zijn dan slechts een diagnose.
Als kanker je raakt Arie van der Veer en Rita Renema Elk mens ervaart kanker op zijn of haar eigen manier, maar een groot aantal dingen is bij een ieder hetzelfde. Angst, moeite om het leven weer op te pakken.
Angst na kanker Jan Verhulst en Coen Völker Veel mensen die kanker hebben gehad, zijn na hun behandeling bang dat de ziekte opnieuw toe zal slaan. Soms gaat die angst voor terugkeer hun leven steeds meer beheersen.
Beter worden is niet voor watjes Danielle Pinedo en Bart van Eldert Net als veel van de duizenden patiënten die tegenwoordig kanker doorstaan, merken twee bevriende journalisten hoe ingewikkeld overleven is.
Beter Maarten van der Weijden In Beter vertelt Olympisch Zwemkampioen Maarten van der Weijden het verhaal van zijn ziekte en genezing.
Borst vooruit Paola Veenstra, Marijk Huysman en Agnes Jager Een boek voor en door vrouwen met borstkanker
Dansen met verdriet Sophie Sabbage Kun je winnen, zelfs als je verliest?
Draai niet om de dood heen Frederiek Weeda Als iemand van wie je houdt gaat sterven...
Een hapje uit de zon Corien van Zweden Een hapje uit de zon biedt houvast en herkenning aan iedereen die met kanker te maken krijgt.
Een warme jas Ineke Ludikhuize  In dit boek worden in zeven hoofdstukken zeven thema’s besproken waarmee alle mantelzorgers vroeg of laat te maken krijgen
In mijn familie Wendy Geuverink  Moeilijke medische keuzes rond ziekte en erfelijke aanleg rondom BRCA2
Kijk maar even wat je doet Evelien Eijssen  Dit boek gaat niet over strijdlust maar levenslust. Een boek waarbij de schrijfster de dood durft aan te kijken.
Leef! Laura Maaskant  Laura Maaskant is 15 als ze hoort dat een zeldzame vorm van kanker heeft. De impact hiervan vertaalt zich in een visie op leven en sterven die bijzonder is wat betreft rijpheid, mildheid en vooral levenslust.
Levenshaast Ingeborg van Beek  Een vrouw van 39 over haar spijt en haar angst
Lieve oma pluis Dick Bruna Nijntje is heel verdrietig als oma dood gaat. Ze zet bloemen op het graf omdat oma daar zo van hield.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks