Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Icoon van Laboratorium diagnostiek

Ontwikkeling digitaal portaal Laboratorium Diagnostiek

15 april 2024

Binnen het Erasmus MC zijn we bezig met de ontwikkeling van een digitaal portaal om diagnostiek aan te vragen.

Het portaal
Het portaal is bedoeld om de papieren aanvraagformulieren te vervangen. In plaats van het invullen van het aanvraagformulier kunt u inloggen in het portaal om daar de aanvraag te doen. Omdat u dient in te loggen zullen enkele gegevens automatisch al worden ingevuld, dit versimpelt het proces. Vervolgens verzendt u de aanvraag naar het Erasmus MC. We zullen vervolgens de diagnostiek uitvoeren. Via het portaal zullen de uitslagen in te zien zijn.

De voordelen van een digitaal portaal

  • Kortere doorlooptijd - uitslagen zijn sneller bekend doordat ze zichtbaar zijn in het portaal.
  • Minder fouten - een deel van de gegevens wordt automatisch ingevuld. Aanvragen en uitslagen hoeven niet meer overgetypt te worden.
  • Duurzaamheid - geen papieren aanvraagformulieren meer.
  • Het facturatieproces zal minder fouten opleveren.

Denkt u met ons mee?
Om het portaal zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de huidige processen van de aanvragers, gaan we graag met u in gesprek. Hoe verloopt het aanvraagproces aan de kant van de aanvrager? En hoe richten we dit zo goed mogelijk in op het portaal? Deze punten nemen we vervolgens mee in de ontwikkeling van het portaal zodat het voor alle partijen optimaal ontwikkeld wordt.

Mijn naam is Myrea van den IJssel en ik ga graag met u in gesprek. Ik ben als projectmanager betrokken bij dit project. Mocht u interesse hebben in het gesprek, ben ik te benaderen op email adres: m.vandenijssel@erasmusmc.nl. Ook voor overige vragen kunt u contact met mij opnemen.

Blijf op de hoogte!
U kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project. Dit kunt u doen door uw email adres op te geven via de link of door een email te sturen naar ondergetekende . U zult per mail aanvullende informatie ontvangen, en ook wanneer er zaken in het huidige proces zullen veranderen. Wij waarderen het indien u dit ook deelt met uw collega's om ervoor zorg te dragen dat zoveel mogelijk betrokkenen op de hoogte zijn van de ontwikkelingen.

Ik dank u bij voorbaat vriendelijk voor uw moeite.

Met vriendelijke groet,
Myrea van den IJssel, projectmanager Erasmus MC