Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Erasmus MC Graduate School

Voor gezondheid, technologie, samenleving en hun wisselwerking

De Erasmus MC Graduate School biedt Graduate programma’s, aan op zowel Research Master als PhD niveau. De Erasmus MC Graduate School is de plek waar onze huidige opleidingen en nieuwe initiatieven binnen de convergentie van het Erasmus MC met de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam samenkomen. Binnen dit kader richten onze onderwijsprogramma’s zich op gezondheid, technologie, de samenleving en hun wisselwerking.

Onze doelgroep(en): Scholier of student, Promovendus/onderzoeker/PhD Student

Over Erasmus MC Graduate School

Algemeen

Bij de Erasmus MC Graduate School zorgen de Research Masters voor nieuw Nederlands en internationaal talent voor de PhD programma’s en uiteindelijk voor toekomstige toptalenten: hoofdonderzoekers, behandelend artsen en afdelingshoofden. Daarnaast is in- en uitstroom op alle niveaus mogelijk.

Bovendien bieden we toegepaste trainingen aan voor carrières buiten de academie, waardoor we de verankering van de convergentiepartners in de samenleving versterken. De Erasmus MC Graduate School heeft als doel om onder begeleiding van topwetenschappers alle klinische, translationele en / of gezondheids-wetenschappers op te leiden in een stimulerende en interactieve internationale omgeving.

Alumni hebben de competenties verworven om wetenschappelijk onderzoek te waarderen en hebben belangrijke stappen gezet om biomedische academici te worden op klinisch, gezondheidswetenschappelijk en/of biomedisch gebied. De opleidingen binnen de Erasmus MC Graduate School weerspiegelen dat doel. Alumni zijn optimaal voorbereid om toekomstige (klinische) onderzoekers te worden bij universitair medische centra, onderzoeksuniversiteiten of -instituten, en/of staf- en beleidsfuncties in te vullen, zoals in management van biomedische universiteiten, zorginstellingen, biomedische en farmaceutische bedrijven, ministeries, de EU en nog veel meer.

Bekijk onze site bij de Erasmus Universiteit (Engelstalig) voor meer informatie over de Graduate School (Engelstalig) of ga naar STiP voor praktische informatie voor Erasmus MC promovendi.

Onze opleiding(en)

Research masteropleidingen (Engelstalig)

PhD opleidingen (Engelstalig)

Bekijk de website van Erasmus University Rotterdam (Engelstalig).

Praktische informatie