Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Basis Instructeurs Cursus (BIC) - BLS

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Vakinhoudelijk handelen

Over deze opleiding

Overzicht

Doelgroep: De cursus is bedoeld voor iedereen die een BLS cursus heeft gevolgd en zelf instructie wil geven in de Basale Reanimatie. Het doel van de BIC is het aanleren van competenties die noodzakelijk zijn om zelfstandig een basiscursus of opfris- en vervolgtraining Basale Reanimatie te kunnen verzorgen.

Instroomeisen: Een instructeur moet over uitstekende reanimatievaardigheden beschikken. Het geven van een perfecte demonstratie is een belangrijk onderdeel van het reanimatie onderwijs. Als je instructeur wil worden moet je over een NRR hulpverlener certificaat beschikken. Voor BLS instructeur is dat een BLS hulpverlener certificaat. 

Inhoud: De Basis Instructeurs Cursus BLS bestaat uit twee cursusdagen. Tussen de eerste en de tweede cursusdag zit een periode van ongeveer zes weken, zodat de je in deze periode de eerste stage kan lopen. Een cursusdag duurt acht uur. 

Eerste cursusdag
De dag begint met het beoordelen van jouw reanimatievaardigheden. Je kunt een nagenoeg perfecte demonstratie van een reanimatie geven. Daarna ga je, onder leiding van de Instructeur-Trainer, aan de slag met de vaardigheden die je nodig hebt om een basiscursus BLS te geven.  Je leert het 4 stappenplan toe te passen, waarmee je straks de cursisten de verschillende vaardigheden aanleert. En je leert op welke manier je het beste feedback geeft wanneer je een cursus verzorgt. Na positieve afronding van de eerste cursusdag krijg je het certificaat Kandidaat-Instructeur. Met dit certificaat mag je nog geen cursussen zelfstandig verzorgen.

Eerste stage
Na de eerste cursusdag beschik je over de kennis en vaardigheden om een basiscursus te verzorgen. Tijdens de eerste stage ga je een basiscursus verzorgen onder begeleiding van een instructeur. Je staat voor de groep en verzorgt de cursus. Soms doet de instructeur iets voor, maar veel belangrijker is dat je zelf training geeft aan de groep. De stageplek moet je zelf te regelen. Dit kan bij een lokale vereniging of stichting, in het ziekenhuis waar je werkt of bij een commercieel cursuscentrum.

Tweede cursusdag
Tijdens de tweede cursusdag ontwikkel je jouw didactische vaardigheden verder en er is tijd voor verdieping. De dag begint met een terugblik op de stages. Daarna zal het programma zich vooral richten op scenario onderwijs. Dit is een belangrijk element uit de opfris- en vervolgtrainingen. Tussendoor is er aandacht voor verdieping in verschillende reanimatie onderwerpen.

Tweede stage
Na de tweede cursusdag moet je nog één keer stage lopen. Deze keer verzorg je een opfris- en vervolgtraining. Je gaat aan de slag met scenario’s en specifieke vaardigheden die in de basiscursus nog niet aan cursisten zijn aangeleerd. Als je de cursus en stages succesvol hebt afgerond kun je zelfstandig als Instructeur cursussen verzorgen.

Wil je hierna PBLS instructeur worden? Schrijf je dan in via https://erasmusmc.tcg-minerva.nl/training/detail/da71f96f-3f15-4b7c-9d79-8cda9be58ac1/info 

Inhoudelijke vragen: Tel. 010-7031736 of 06-31145039
Mail: reanimatieonderwijs@erasmusmc.nl


Kosten: € 700 (voor externen komt hier nog € 25 bij voor de e-learning en testjezelf)

Praktische informatie

Startdata

dinsdag 8 oktober 2024 08:30:00 - dinsdag 19 november 2024 16:30:00
Beschikbare plaats(en): 2

Kosten

De kosten bedragen € 500,00

Aanmelden en voorwaarden