Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

LISA Anorectum/ Heup (SkillsLab)

Duur: 7 uur
Onderwijsaanbieder: SkillsLab & SimulationCenter
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Vakinhoudelijk handelen

Over deze opleiding

Overzicht

Onderwijs in de Chirurgische anatomie wordt, ook internationaal, gezien als een ‘conditio sine qua non’ voor een goede chirurgische opleiding 1). Het is duidelijk dat in het huidige, maar meer nog in het toekomstige opleidingsmodel behoefte bestaat aan efficiënt onderwijs in de chirurgische en toegepaste anatomie buiten de directe klinische ‘setting’.

In het SkillsLab van het Erasmus MC wordt de mogelijkheid geboden om gedegen Anatomische kennis op te doen van dit complexe vakgebied.Het SkillsLab van het Erasmus MC is de ‘thuisbasis’ van de Rotterdamse chapter van LISA. Deze landelijke taskforce op het gebied van ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs op het gebied van chirurgische anatomie is opgericht in 2000 in Rotterdam en is inmiddels in geheel Nederland actief; ieder academisch centrum heeft zijn ‘eigen’ LISA. Samenwerken staat voorop. LISA Rotterdam en LISA Leiden werken samen evenals LISA VU en LISA AMC en LISA Utrecht en LISA Nijmegen.

In de snijzaal van het SkillsLab in het Erasmus MC wordt gewerkt met speciaal geprepareerde, gebalsemde lichamen. In het Anatomisch lab van het Erasmus MC is nl. AnubiFix® uitgevonden. Deze vloeistof wordt voorafgaand aan het balsemen ingebracht en hierdoor blijft het lichaam soepel en de gewrichten flexibel. Doordat bv. ook de buikwand flexibel blijft, is het mogelijk het abdomen te insuffleren om zodoende laparoscopische ingrepen te kunnen oefenen; de Anatomie gerelateerd aan de ingrepen kan onder laparoscopische omstandigheden ( dus in de gesloten buik) geoefend worden. Dit, tezamen met de eveneens in Rotterdam uitgevonden Formaline proof verf maakt het mogelijk om de operatie te oefenen in een soort 3-D anatomische atlas.

LISA Rotterdam organiseert samen met LISA Leiden cursus Chirurgische Anatomie voor de regio’s Rotterdam en Leiden en op verzoek voor groepen assistenten en/of chirurgen buiten deze regio’s.

1 ) Mattingly, MW, Dean RE et al. Problem-Based Anatomy for Surgical Residents. Current Surgery 2000;57,4 377-380

Doelgroep: AIOS Heelkunde (incl. vooropleiding)
Cursusprijs: € 500,-
Datum: 13 november 2023
Meer informatie: www.skillslab.nl
Vragen: skillslab@erasmusmc.nl

Locatie: Leiden

Let op!
Wanneer u het betaalscherm té vroeg afsluit en niet terugkeert via de knop afsluiten rondt de inschrijving niet goed af. Pas wanneer u terug bent in de leeromgeving wordt de inschrijving goed verwerkt. U dient een betaalbewijs én inschrijfbevestiging in uw mailbox te ontvangen. Indien dit niet het geval is neemt u dan contact met ons op.

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Skillslab

Kosten

De kosten bedragen € 500,00

Nieuws