Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Omgaan met agressie en emotie (1,5 dag) (klassikale training)

Duur: 12 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Over deze opleiding

Overzicht

Omgaan met agressie en emotie (1,5 dag)
Tijdens je werkzaamheden heb je in meer of mindere mate te maken met patiënten en/of bezoekers en/of collega’s die zich uiten op een wijze die je als niet prettig ervaart. Vaak zijn het frustratie- of agressie uitingen en sta je daar in de hectiek van de dag niet bij stil. Hoe je reageert kan bepalend zijn voor het al dan niet escaleren van de situatie. 

Inhoud
In deze training staat het bewust kiezen voor professioneel gedrag op deze uitingen centraal en oefen je met behulp van simulaties professioneel gedrag als antwoord op agressie. Om bewust te kunnen kiezen heb je zelfkennis en kennis over agressiehantering nodig. In de training wordt deze koppeling gemaakt, zodat je een zo hoog mogelijk effect kan bereiken als het gaat om een veilige en respectvolle werkomgeving.

Na afloop van deze training ben je in staat je persoonlijke vaardigheden zo in te zetten zodat jij effectief en efficiënt met spanningsvolle situaties kunt omgaan en beheersen door: 

  • Kennis van emotie en agressie.
  • Zelfinzicht, zelfmanagement en zelfhantering met betrekking tot emoties en agressie.
  • Het herkennen en ombuigen van diverse vormen van agressie. 
  • Grenzen duidelijk aangeven in contact.
  • Slecht nieuws gesprekken voeren: boodschap helder overbrengen, emoties opvangen en grenzen duidelijk aan te geven in contact.
  • Samenwerken bij een incident.
  • Praktijk vertaling van organisatie/afdelingsbeleid naar team/afdelingsnorm m.b.t. agressiehantering.

De interactieve training bestaat uit drie dagdelen met theorie over emoties en agressie afgewisseld met oefeningen met een trainingsacteur die je direct kunt toepassen. 
Voorafgaand aan de training wordt een voorbereidende opdracht onder de deelnemers uitgezet om de training zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de vraag van de deelnemers. Voor de tussenliggende periode wordt een opdracht meegegeven in het kader van verbinding theorie en praktijk en de samenwerking m.b.t. omgaan met emoties en agressie.
Tijdens dagdeel drie ga je in op het samenwerken bij een incident. Je wordt begeleid door een gespecialiseerde trainingsacteur.

Doelgroep: Alle medewerkers van het Erasmus MC.
Trainingsduur: 1,5 dag met een tussen liggende periode van (ongeveer) drie weken
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl
Kosten: Klik hieronder op inschrijven en doorloop het betaalproces.
Bijzonderheden: Wij adviseren om groepen samen te stellen op basis van teams/afdelingen, dit met het oog op de ontwikkeling en verdere integratie van het organisatie/afdelings beleid naar een team/afdelingsnorm m.b.t. het omgaan met emoties en agressie. Per team/ afdeling kunnen aparte data gereserveerd worden.

Praktische informatie

Startdata

dinsdag 16 april 2024 09:00:00 - dinsdag 14 mei 2024 12:00:00
Beschikbare plaats(en): 10

donderdag 3 oktober 2024 09:00:00 - donderdag 7 november 2024 12:00:00
Beschikbare plaats(en): 10

Kosten

De kosten bedragen € 505,00

Aanmelden en voorwaarden