Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Persoonlijk leiderschap (Klassikale training)

Duur: 32 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Over deze opleiding

Overzicht

Persoonlijk Leiderschap
Leer hoe je de balans kan houden in je leven, je talenten benut en jezelf niet verliest in de waan van de dag. Als je goed in balans bent, houd je je beter staande in de dagelijkse hectiek. Leer om voor jezelf te zorgen, en oog houdt voor de ander, zodat je samen kan werken aan een continue vernieuwing en verbetering van de patiëntenzorg. 

Inhoud
In deze training Persoonlijk Leiderschap leer je om goed de balans te houden in zowel je professionele als in je dagelijkse leven. Je talenten te benutten en jezelf niet te verliezen in de waan van de dag. Je kunt na deze 4 dagen je persoonlijk ontwikkeling verwoorden, een plan van aanpak maken. Zowel verbaal als non-verbaal laten zien wie je bent en wat je beweegt.

  • Dag 1: Van input naar output gestuurd, hoe blijf jezelf aan het roer en houd je de grip op je leven. 
  • Dag 2: Van willen naar doen: overwin je innerlijke criticus en ontwikkel en benut je sterke punten.
  • Dag 3: Omgaan met een steeds sneller veranderende organisatie. Niets blijft hetzelfde, alles verandert, ook de organisatie verandert voortdurend. Voor jou betekent dat, dat je zonder dat je weet wat het eindpunt zal zijn toch mee moet in de verandering. Onzekerheid, afscheid nemen van het oude. Hoe ga je daarmee om? En hoe zorg je dat je wendbaar bent, meebeweegt en toch de regie houdt over je zelf?
  • Dag 4: Je gaat aan de slag met beïnvloedingsstrategieën en leert hoe je koers houdt. Wat wil je bereiken? En hoe ga je te werk? Je leert hoe je ook daadwerkelijk invloed krijgt. ​​​​​​

Hoe zet je jezelf als instrument in wetende wat je strategie wordt om je doel te bereiken? Wat is je lichaamshouding? Hoe gebruik je je stem. Wat doe je al goed en wat kun je nog ontwikkelen
Eenmaal weer aan het werk weet je hoe de hazen lopen en bij wie je moet zijn. Je durft je zowel verbaal als non-verbaal te laten zien. Je weet welk aandeel jij kan en wil geven in de organisatie.

De voorbereidingsopdracht en verwerkingsopdrachten ondersteunen jou om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Waardoor je tijdens je werk goed de balans kan houden met de belangen van jezelf, de ander en de organisatie.

De leerlijn bestaat uit 4 klassikale trainingsdagen. We verwachten dat je je voor elk van de 4 dagen voorbereidt met behulp van voorbereidingsopdrachten, literatuur en filmpjes. Ter verwerking maak je de verwerkingsopdrachten.

Doelgroep: Alle medewerkers van het Erasmus MC
Trainingsduur: 4 dagen met een tussenliggende periode van ongeveer drie weken
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl  
Kosten: Deze training is kosteloos beschikbaar gesteld voor medewerkers van het Erasmus MC. Ben je niet werkzaam in het Erasmus MC dan is het helaas niet mogelijk deze training te volgen. 
Resultaat: Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Startdata

dinsdag 17 september 2024 09:00:00 - dinsdag 26 november 2024 16:30:00
Beschikbare plaats(en): 4

Nieuws