Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Stap naar coachen basis (klassikale training)

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Over deze opleiding

Overzicht

Stap naar coachen basis
De hedendaagse werkbegeleider is een spin in het web bij het opleiden van studenten. Het competentiegerichte onderwijs zorgt ervoor dat je studenten niet meer begeleidt, maar coacht. Om anderen te kunnen coachen, heb je vooral inzicht nodig in je eigen functioneren. Wat vind je zelf belangrijk; welke overtuigingen heb je; waar ben je goed in en wat zijn je ontwikkelpunten. Bij de training ‘Stap naar Coachen’ wordt een eerste aanzet gegeven om dit inzicht te verkrijgen en leer je hoe je in de praktijk met dit inzicht om kunt gaan.

Inhoud
Nadruk tijdens de training zal liggen op de veiligheid in de groep en op het verkrijgen van zelfinzicht van de praktijk-/werkbegeleider.Er kan gekozen worden uit 2 trajecten; als start kan je de basis training volgen, wil je jezelf verder bekwamen dan kan je ook nog een master training volgen.

Het programma is blended opgezet, dat wil zeggen dat e-module en klassikale bijeenkomsten worden gecombineerd. Ter voorbereiding op de plenaire bijeenkomsten volg je de daarbij horende e-module. Deze onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan. Je begint met het ontdekken van de coachvaardigheden die je al hebt. Daarna ga je aan de slag met met verschillende gesprekstechnieken en gespreksvormen en doe je oefeningen in studenten op maat instrueren en met het geven van feedback. Veel aandacht wordt ook besteed aan het creëren van een goed leer- /werkklimaat en het beoordelen van studenten. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om te oefenen, zowel met elkaar als met een acteur. De groep fungeert als klankbord voor het bespreken van ervaringen uit je eigen praktijk. 

  • Dag 1: Coachingsvaardigheden 
  • Dag 2: De werkbegeleider in gesprek (oefenen met acteur)
  • Dag 3: Creëeren van een werkklimaat
  • Dag 4: Demonstratie en instructie (oefenen met acteur)


Doelgroep: Medewerkers die studenten/stagiaires begeleiden tijdens hun leerproces.
Trainingsduur: 4 dagen
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl
Kosten: Deze training is kosteloos beschikbaar gesteld voor medewerkers van het Erasmus MC. Ben je niet werkzaam in het Erasmus MC klik hieronder op registreren voor meer informatie over de kosten en doorloop het betaalproces.
Resultaat: Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.
Bijzonderheden: Dit traject kan ook op maat aangeboden worden. 
Bij dit traject hoort een e-module die zelfstandig of blended gevolgd kan worden. 

Praktische informatie

Startdata

vrijdag 16 september 2022 09:00:00 - vrijdag 9 december 2022 17:00:00
Beschikbare plaats(en): 1

donderdag 13 oktober 2022 09:00:00 - dinsdag 10 januari 2023 17:00:00
Beschikbare plaats(en): 10

Aanmelden en voorwaarden