Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Themamiddag Metabole Ziekten (klassikale training)

Duur: 8 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Vakinhoudelijk handelen

Over deze opleiding

Overzicht

Doelgroep: Verpleegkundige
Inhoud: Tijdens deze themamiddag leer je over de zorg voor patiënten met een metabole aandoening. Binnen de metabole aandoeningen, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, is een grote diversiteit aan oorzaken. Ook de klachten bij een  metabole aandoening is geheel afhankelijk van de onderliggende deficiëntie. Metabole aandoeningen zijn erfelijke ziekten en de klachten kunnen kort na de geboorte ontstaan, maar ook gedurende  de pubertijd of het volwassen leven.
De meeste patiënten worden poliklinisch behandeld, wanneer de metabole aandoening escaleert is klinische opname noodzakelijk.  Omdat metabole aandoeningen zeldzaam zijn, worden patiënten behandeld in specifieke centra.  

Tijdens deze scholing verwerf je kennis over en inzicht in veel voorkomende aandoeningen die behandeld worden in het Erasmus MC.
Je leert over de oorzaken en de symptomen waarmee patiënten worden opgenomen op de afdeling te beredeneren, welke specifieke observaties belangrijk zijn, waarom en hoe te handelen. Je verwerft inzicht in  de psychosociale problematiek  die patiënten met een metabole aandoening kunnen ervaren.
Inhoudelijke vragen: Tel. 010 - 704 3400 of iz@erasmusmc.nl
Kosten: Klik hieronder op inschrijven en betaal

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Kosten

De kosten bedragen € 190,00

Nieuws