Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

VATS Segmentectomie - advanced (SkillsLab)

Duur: 8 uur
Onderwijsaanbieder: SkillsLab & SimulationCenter
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Vakinhoudelijk handelen

Over deze opleiding

Overzicht

Inleiding
Er is toenemende belangstelling voor sublobaire resecties bij vroeg stadium longcarcinoom. Zowel door verwijzers als patiënten wordt gevraagd of er wel een hele longkwab verwijderd moet worden bij een kleine tumor. Mogelijk verdient een anatomische segmentresectie hierbij de voorkeur boven een wig resectie. En dan bij voorkeur door middel van minimaal invasieve technieken.
Recent zijn op de WCLC de 10 jaars survival data gepresenteerd van de NELSON studie; deze laten een aanzienlijke mortaliteits reductie zien (bij mannen na 10 jaar 214 longkanker doden in de controle groep en 157 in de studiegroep). Vanuit de NVALT wordt  gestreefd om longkanker screening in Nederland te implementeren.
Hoewel er nog steeds onduidelijkheid is òf en bij welke patiënten groepen een sublobaire resectie oncologisch te verantwoorden is moeten wij ons als longchirurgen voorbereiden op implementatie van VATS segment resecties.  Zeker gezien de ontwikkelingen op het gebied van stereotactische bestraling bij kleine longtumoren.

Daags voor onze jaarlijkse VATS lobectomie beginners cursus organiseren wij, in nauwe samenwerking met de NVvL, op 12 mei 2023, een VATS segmentectomie cursus voor ervaren longchirurgen in het Skills lab van het ErasmusMC.

Datum: 12 mei 2023
Aantal deelnemers: Maximaal 22 (algemeen longchirurgen en thoraxchirurgen)
Doelgroep: algemeen longchirurgen en thoraxchirurgen
Deelname kosten: 455 euro per persoon 
Accreditatie: wordt aangevraagd
Inhoudelijke vragen: skillslab@erasmusmc.nl

 

Let op!
Wanneer u het betaalscherm té vroeg afsluit en niet terugkeert via de knop afsluiten rondt de inschrijving niet goed af. Pas wanneer u terug bent in de leeromgeving wordt de inschrijving goed verwerkt. U dient een betaalbewijs én inschrijfbevestiging in uw mailbox te ontvangen. Indien dit niet het geval is neemt u dan contact met ons op.

 

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Skillslab

Kosten

De kosten bedragen € 455,00

Nieuws