Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Dr. ir. P.A.M. (Paul) Boomkamp

Lid Raad van Bestuur

Paul Boomkamp is lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Paul Boomkamp heeft zijn sporen verdiend op het gebied van financiële dienstverlening, professionele dienstverlening en gezondheidszorg. Hij studeerde natuurkunde aan de TU Eindhoven en economie aan de VU Amsterdam, en is gepromoveerd in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente.

 

Na zijn studie heeft hij gewerkt bij Shell (research en development), bij McKinsey & Company als management consultant, in directiefuncties bij verzekeraar AXA Nederland en vanaf 2007 als directeur bij AEGON Nederland. In 2012 is hij overgestapt naar de gezondheidszorg als lid van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Van 2015 tot 2019 heeft hij als chief financial & risk officer bij PGGM gewerkt.

"Het Erasmus MC is het grootste en meest veelzijdige universitair medisch centrum van Nederland. Als geboren en getogen Dordtenaar spreekt de Rotterdamse pioniersmentaliteit me aan. De eerste harttransplantatie en de eerste reageerbuisbaby kwamen niet voor niets juist in Rotterdam tot stand. Ook het SARS-virus werd in Rotterdam ontrafeld. Het Erasmus MC staat voor een leidende rol in de medisch-specialistische zorg in Nederland. 

Excellent onderzoek en onderwijs zijn hiermee onlosmakelijk verbonden. Ik heb eerder in een regionaal topklinisch ziekenhuis in Eindhoven gewerkt en van dichtbij gezien welke grote maatschappelijke meerwaarde een goed ziekenhuis voor de bredere omgeving kan brengen. Dat heeft grote indruk op mij gemaakt. Het besturen van het Erasmus MC voelt voor mij als de overtreffende trap, waarbij mijn persoonlijke ervaring op het raakvlak van financiële dienstverlening, professionele dienstverlening en gezondheidszorg prachtig bij elkaar komt."

Contact

U kunt het secretariaat van Paul Boomkamp bereiken via telefoonnummer (010) 703 27 60 of per e-mail.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper