Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Wij zijn er voor u

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Alle nieuwsberichten
 • Nieuws

  Geen hoger beroep in rechtszaak kinderhartcentra

  Het ministerie van VWS gaat niet in hoger beroep in de rechtszaak over de kinderhartcentra. Ook Erasmus MC en UMCG gaan als zogenaamde ‘belanghebbende partijen’ niet in hoger beroep.

  Lees meer
 • Nieuws

  Webinar voor ouders van getransplanteerde kinderen

  Op maandag 4 maart 2024 van 19.00 - 20.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor ouders van getransplanteerde kinderen.

  Lees meer
 • Nieuws

  Zorgkit Stervensfase beschikbaar in de kliniek

  In een houtenkast met vakken en deurtjes zit de Koran aan de ene zijde en de Bijbel aan de andere kant. Daartussen inspirerende boeken, gebedskralen, Boeddhakaarten en meer. De nieuwe zorgkit Stervensfase is vanaf 13 februari te vinden in iedere kliniek van het Erasmus MC. Want aandacht voor de manier waarop mensen overlijden is belangrijk. 

  Lees meer
 • Nieuws

  Reactie op uitspraak rechter over concentratie zorg voor aangeboren hartafwijkingen

  Het Erasmus MC is teleurgesteld over de uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland te Utrecht dat het besluit van minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tot concentratie van kinderhartchirurgie en -interventies in het UMC Groningen en het Erasmus MC moet worden vernietigd. Met de vertraging die dat tot gevolg heeft voor deze zorg in Nederland is niemand gediend. In de eerste plaats de patiënten niet.

  Lees meer
 • Nieuws

  DNA-tentoonstelling op de balustrade in de Passage

  Op de balustrade in de hal van het Erasmus MC is vanaf woensdag 22 november de expositie DNA MATTERS te zien. In de tentoonstelling worden bezoekers meegenomen langs de ontwikkelingen in het DNA-onderzoek, van 1960 tot nu.

  Lees meer