Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Algemene informatie

Podcast-serie "Nursefy"

In de podcast Nursefy vertellen verpleegkundigen van het Erasmus MC over hun vak. Wat zijn de uitdagingen en kansen bij het werk in het grootste academische ziekenhuis van Nederland?

De podcast-serie is onder andere te beluisteren via:

Aan de slag als verpleegkundige

In het Erasmus MC werken zo'n 2.500 verpleegkundigen en verzorgenden. Zij werken verspreid over vele afdelingen en zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald aspect van .
Ontdek jouw mogelijkheden

Aflevering 5: Intensive care kinderverpleegkundigen over die ene patiënt

Iedere verpleegkundige kent het wel: die ene patiënt die je altijd bij blijft. In de podcast Nursefy vertellen IC Kinderverpleegkundigen Daniëlle Jansen-Bakker en Paula Geurtsen over de mooie en bijzondere momenten van hun werk. ‘Wat mij altijd zal bijblijven is het kind dat na een zwaar ongeluk als enige overlevende van een gezin bij ons terecht kwam.’

Beluister nu deze aflevering:

Aflevering 4: Verpleegkundige Koos loste zijn praktijkfrustratie op met uitvinderslab Create4Care

Verstrikte en beklemde kabels aan het bed van een IC-patiënt: een doorn in het oog voor iedere verpleegkundige. Verpleegkundige en teammanager IC Volwassenen Koos van der Ree Doolaard klopte aan bij uitvinderslab Create4Care om een oplossing te vinden voor deze praktijkfrustratie.

 

 

Luister nu deze aflevering:

Aflevering 3: Verpleegkundig onderzoek is geen ver-van-je-bed-show

Voor veel verpleegkundigen voelt onderzoek doen als een ver-van-hun-bed-show. Dat is onterecht, stellen Margo van Mol en Anne Heijboer in de podcast Nursefy. ‘Als je verpleegkundigen vraagt wat er beter kan in hun werk, hebben ze volop ideeën.’

Margo van Mol en Anne Heijboer zijn te gast in de podcast Nursefy.

Beluister nu deze aflevering:

 

Aflevering 2: Hoe krijg je als verpleegkundige een stem in de organisatie?

Hoe zorg je ervoor dat je als verpleegkundige een stem hebt in een organisatie? Erasmus MC’ers Linda Hertogh en Susanne Maassen bespreken het in een nieuwe aflevering van Nursefy, de podcast voor en door verpleegkundigen.

Beluister nu deze aflevering:

Of luister zonder podcast player direct naar aflevering 2.

Linda en Susanne van de VAR

 

 

 

Aflevering 1: Is doorgroeien als verpleegkundige een must?

n deze aflevering zijn cardiologieverpleegkundige en student verplegingswetenschappen Carmen de Vries en MMT- en SEH-verpleegkundige Jorrit Mol te gast. We spreken over doorgroeien: is dat een must als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis? En Carmen en Jorrit vertellen over pingpongtafels, lange autoritten en de patiënten en momenten die ze nooit zullen vergeten.

Beluister nu deze aflevering:

Of luister zonder podcast player direct naar aflevering 1.

 

carmen-en-jorrit-podcast-nursefy-aflevering1

 

Waar vind je onze podcasts?

Luister de podcasts van het Erasmus MC via je favoriete podcast player:

Als je onze podcast waardeert, deel deze dan en laat een review achter in je podcast player!

Andere interessante podcasts

Erasmus MC "In Opname"

Een podcast over gepassioneerde toponderzoekers en artsen die werkzaam zijn in het Erasmus MC. Wat drijft hen en wat is er zo mooi aan hun beroep?

Naar de afleveringen van In opname

NPO-podcast ''VirusFeiten''

In de podcastserie van de NPO draait het vooral om  feiten en vertellen verschillende wetenschappers over hun strijd tegen corona. Wat komen ze elke dag te weten over het virus en waaraan werken ze zelf om het virus te bestrijden?De interviews worden gehouden door Tijs van den Brink (EO). Zijn vaste gasten zijn intensivist Gommers en viroloog Koopmans.

Naar de afleveringen van de NPO-podcast Virusfeiten