Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

Geavanceerd ultra geluidsonderzoek (GUO)

Download PDF


Let op!


Kunt u niet naar de afspraak komen? Laat dit dan op tijd aan ons weten via de telefoon of per mail.

Wat is een GUO?


Een GUO doen we meestal bij een zwangerschapsduur van 20 weken maar soms is er een reden om al bij een zwangerschapsduur van 13 -16 weken een GUO te doen. GUO's vinden plaats in centra voor prenatale diagnostiek/geneeskunde door gespecialiseerde gynaecologen of (arts-)echoscopisten die gebruik maken van hoogwaardige echoapparatuur.

Voorbereiding thuis op de dag van het onderzoek


  • Wij vragen u uw buik op de dag van het onderzoek niet in te smeren met bodylotion of huidolie.
  • Piercings dienen verwijderd te worden.

Dag van het onderzoek

Parkeren


U kunt bij het ziekenhuis uw auto parkeren. Meer informatie over parkeren vindt u op de webpagina ‘parkeren’ van het Erasmus MC. Omdat parkeren soms tijd kost, vragen wij u hiermee rekening te houden. Voordat u de auto ophaalt om naar huis te gaan, betaalt u bij één van de betaalautomaten. U kunt alleen betalen met een pinpas. Niet met contant geld.

Inschrijven


Als u het ziekenhuis binnenkomt, kunt u zich melden bij de Inschrijving in de Centrale Hal. Hier controleren we uw gegevens. Daarna kunt u een dagticket halen bij de aanmeldzuilen.

Dagticket


Als u bent aangemeld bij de Inschrijving, haalt u in de Centrale Hal een dagticket bij de aanmeldzuil. Gebruik hiervoor uw legitimatiebewijs. Op uw dagticket staat hoe u bij de polikliniek komt. Bij de zuil op de etage van de polikliniek scant u uw ticket.


Het Speeldek


U mag maximaal één begeleider mee nemen naar het onderzoek. Wij verzoeken u om geen kinderen mee te nemen. Heeft u kinderopvang nodig tijdens uw bezoek aan de polikliniek? U kunt gratis gebruik maken van het Speeldek. Dit is een kinderopvang van het Erasmus MC. Het Speeldek zit bij de ingang van het Sophia kinderziekenhuis. Voor meer informatie over het Speeldek of om te reserveren belt u naar (010) 31 02 120.

Echo


De uitslag van de echo wordt direct na het onderzoek met u besproken. Uw verloskundig zorgverlener, huisarts en eventueel echocentrum ontvangen een schriftelijk verslag van het onderzoek. U ontvangt na het onderzoek geen dvd of cd-rom en het maken van foto’s of filmopnames niet toegestaan.

Contact


Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Foetale Geneeskunde.
  • Telefoon: (010) 703 39 17
  • E-mail: prenat.diagnostiek@erasmusmc.nl