Sophia Kinderziekenhuis

specialism
Specialisme

Verloskunde en Prenatale Geneeskunde

Ons team levert topklinische zorg rondom zwangerschap en geboorte. Wij zijn een verwijscentrum voor het hele land.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Verloskunde levert persoonlijke zorg op maat voorafgaand, gedurende en na de zwangerschap bij vrouwen die een hoog risico zwangerschap doormaken of hebben doorgemaakt gerelateerd aan verloskundige, medische, chirurgische of genetische complicaties.

De topklinische zorg van verloskunde profileert zich onder andere in de behandeling van zwangere vrouwen met ernstige hart- en vaatziekten of met zwangerschapscomplicaties zoals (ernstige) zwangerschapsvergiftiging, of foetale groeivertraging.

verloskunde

Wat willen we bereiken?

Wij gaan voor een optimale gezondheid voor de vrouw en haar eventuele partner rondom voortplanting, zwangerschap en geboorte en het verdere leven van de vrouw en het pasgeboren kind.

Wij willen de beste embryonale en foetale gezondheid en een betere start voor de pasgeborene. Wij geven zorg op maat aan zwangere vrouwen met verloskundige, medische, chirurgische of genetische complicaties. Wij werken nauw samen met de specialismen Intensive care kinderen, Neonatologie, Klinische genetica, Kindercardiologie, Kinderchirurgie en Kinderneurologie.

De levensloopbenadering van de vrouw, man en kinderen is hierbij leidend. Nieuwe kennis zorgt voor verbetering van zowel onze patiëntenzorg als ons onderwijs.

Waarom naar het Erasmus MC-Sophia?

Sinds 2016 beschikken wij naast vijf verloskamers en drie Obstetrical Critical Care Units (OCCU) over een nieuw verloskamercomplex, inclusief een nieuwe operatieve spoedinterventiekamer.

Het eerstelijns Geboortecentrum Sophia ligt vlakbij. Omdat wij bijzonder complexe verloskundige zorg bieden aan moeder, foetus en pasgeborene, zijn wij een verwijscentrum voor het hele land. Nieuwe kennis gebruiken wij ook in het onderwijs aan zorgprofessionals.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wetenschappelijk onderzoek

Wij doen foetaal onderzoek naar bijvoorbeeld de vroege hersenontwikkeling, foetale longen en wervelkolom. In samenwerking met de klinische genetica doen wij onderzoek naar foetale afwijkingen met de nieuwste genetische diagnostische testen. Wij ontwikkelen niet-belastende prenatale testen, zodat wij aanstaande ouders zo volledig en betrouwbaar mogelijk kunnen informeren over de gezondheid van hun foetus.

Onze polikliniek(en)

Operatie

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier