Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Evenement

Masterclass met viroloog en kunstenaar voor jongeren

Datum: Thursday 25 Feb 2021
Tijd: 20:00
Locatie: online
Kosten: -

 

23 februari 2021

Donderdag vindt de tweede editie plaats van een reeks online masterclasses van de Science Gallery Rotterdam speciaal voor jongeren. In de masterclass gaan een wetenschapper en kunstenaar live in gesprek over COVID-19 en de lockdown. Deze editie gaan Viroloog Marion Koopmans en de Rotterdamse beeldend kunstenaar Iwan Smit in gesprek over het thema ‘de mens is ook een dier’.

Science Gallery Rotterdam

Science Gallery Rotterdam richt zich voornamelijk op jongeren van 15 t/m 25 jaar, wetenschappelijk onderzoekers, kunstenaars en vormgevers. Het Erasmus MC is via Science Gallery Rotterdam aangesloten bij Science Gallery International. Science Gallery’s zijn verbonden aan universiteiten van over de hele wereld. Middels Science Gallery’s worden biomedische wetenschappelijke concepten in een maatschappelijke, ethische, creatieve en innovatieve context geplaatst en onderzocht.

Aanmelden

De masterclass wordt uitgezonden via een livestream op YouTube, van 20.00 tot 20.45 uur. Aanmelden voor de livestream kan via de website van Science Gallery Rotterdam. Aan het einde van de masterclass beantwoorden Marion en Iwan vragen die via de chat gesteld zijn.

Workshop illustreren

Ben je zelf graag bezig met tekenen en illustreren? Leer het dan van Iwan Smit! Schrijf je in voor de aansluitende online workshop met Iwan (21.00 – 22.00 uur) en ga zelf aan de slag. Er zijn maximaal 20 plekken voor deze workshop. Aanmelden voor de workshop kan ook via de website van Science Gallery Rotterdam.Masterclass-viroloog-kunstenaar-iwan-smit

kunstwerk Iwan Smit