Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Evenement

Start Lichtjesactie 2020 (online)

Datum: Monday 7 Dec 2020
Tijd: 17:00
Locatie: online
Kosten: -

 

3 december 2020

De maand december staat zoals elk jaar weer geheel in het teken van de ‘Lichtjesactie’. Dit jaar gaan op maandag 7 december rond 17.00 uur de lichtjes aan in de grote kerstboom voor de entree van het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis.

Steun de allerkleinsten

Kopen jullie ook een symbolisch lichtje in de kerstboom van het Sophia? Dat kan via de website www.lichtjessophia.nl. Dit jaar komt de opbrengst van de Lichtjesactie ten goede aan het Moeder en Kind Centrum in het Erasmus MC Sophia. Vanaf augustus 2020 ondersteunt de Stichting Vrienden van het Sophia, samen met haar donateurs, een jaar lang projecten in het Moeder en Kind Centrum. Gezond geboren worden is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Per jaar overlijden nog steeds 1400 kinderen rondom de geboorte. Het Moeder en Kind Centrum zet een grensverleggende stap van behandelen van de allerkleinsten ná de geboorte naar behandelen vóór de geboorte. Om zo hun overlevingskansen te vergroten. Een stap die ondanks de aanwezigheid van COVID-19 absoluut mogelijk gemaakt moet worden. Steunen jullie de allerkleinsten?

Online start

In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 kan de start van de Lichtjesactie dit jaar helaas niet live plaatsvinden. Wel online via een livestream op het YouTube kanaal van stichting Vrienden van het Sophia. De video hieronder is de livestream die op maandag 7 december om 17:00 uur van start zal gaan.

Tunen jullie maandag ook in?