Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Behandeling

Multimodale neuromonitoring

Bewaken en ondersteunen van de hersenfunctie

We bewaken de functies van de hersenen op verschillende manieren om zo goed mogelijk de behandeling daarop af te stemmen, en tekenen van verder hersenletsel op tijd op te sporen en tegen te gaan.

Over deze behandeling

Wat we gaan doen

Wat is het?

Hersenen zijn zeer belangrijke, maar ook kwetsbare organen. Aangeboren of verworven hersenaandoeningen (zoals ernstig hersenletsel door een verkeersongeluk) zorgen ervoor dat een opname op de Intensive Care Kinderen nodig is. Er worden verschillende monitors aangebracht om de functie van de hersenen in kaart te brengen. Dit zijn monitors in de hersenen om de hersendruk en zuurstofspanning te meten, en plakkers op de schedel om de hersenactiviteit te monitoren.

Hoe gaan we te werk?

Bij opname op de afdeling wordt, afhankelijk van het type hersenaandoening, besloten welke type monitors van toepassing zijn en deze worden vroegtijdig in de opname aangebracht.

Wat is het doel?

Het doel van de behandeling is om de functie van de hersenen te monitoren. Door vroegtijdig verandering in hersenfunctie op te sporen, kunnen we de behandeling hierop aanpassen, en bijkomende hersenschade voorkomen.

Bijwerkingen & complicaties

Tijdens de behandeling

Er bestaat een zeer klein risico op bloeding en infectie ten gevolge van de monitors die we in de hersenen plaatsen.

Resultaat

Er zijn bepaalde streefwaarden waarvan wij weten dat als die worden gehaald uw kind een grotere kans heeft op een betere uitkomst, dat wil zeggen:

Niet te hoge hersendruk, niet te lage zuurstofspanning in de hersenen en opsporen en bestrijden van epileptische aanvallen.

We passen de behandeling van uw kind daarom actief aan om deze behandeldoelen te behalen.

Komt uw kind binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor