Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Anesthesio­logie (kinderen)

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, B-gang, balie B1 en B2
Telefoon: (010) 703 73 79

Op de polikliniek Anesthesiologie komen kinderen en zwangeren die binnenkort een operatie of onderzoek onder anesthesie (narcose) ondergaan.

Wachttijden   Afspraken   Aanmelden  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

U krijgt een gesprek met de anesthesioloog. Dit is een specialist in verschillende vormen van narcose, pijnbestrijding en de intensieve zorg rondom een operatie.

De anesthesioloog informeert naar de algemene gezondheid van uw kind en vraagt naar bijzonderheden die van belang kunnen zijn. Het is belangrijk om te vertellen of uw kind ergens allergisch voor is, medicijnen gebruikt of een dieet volgt. Ook informeren wij naar eventuele eerdere narcoses. Verder doen we ook een een lichamelijk onderzoek, met speciale aandacht voor hart en longen.

Op basis van dit gesprek en onderzoek, zal de anesthesioloog bepalen welke vorm van narcose en pijnbestrijding geschikt is voor uw kind. Ook maken wij afspraken over medicijngebruik en/of het nuchter zijn.

De baliemedewerkster meet en weegt de kinderen. Zij helpt u ook verder als er verdere onderzoeken noodzakelijk zijn, zoals bloedprikken of een röntgenfoto maken.
Als wij uw kind op de dag van de operatie opnemen op de kliniek Medium Care en één of meer nachten in het ziekenhuis laten verblijven, dan heeft u ook een gesprek met een doktersassistente. Zij bereidt u en uw kind verder voor op de opname en het verblijf in het ziekenhuis.

Voorbereiding

Krijgt uw kind binnenkort een operatie of onderzoek onder anesthesie? Lees dan de patiëntfolder Antesthesie en de begeleiding van uw kind of kijk samen met uw kind naar een voorlichtingsfilm hierover. Er zijn drie filmpjes om samen te kijken, voor kinderen in drie leeftijdscategorieën.

  • Voorlichting voor kleuters. Bekijk hieronder de video voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. 

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor