Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Anesthe­siologie (kinderen)

Onze anesthesiologen zijn verantwoordelijk voor de anesthesie (ook wel verdoving of narcose genoemd) tijdens de operatie van uw kind. Naast de anesthesie bewaken ze ook de hartslag en ademhaling.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

De anesthesioloog is verantwoordelijk voor de anesthesie. Met anesthesie worden alles soorten verdoving voor een operatie bedoeld. Om dit zo goed mogelijk uit te voeren, heeft u voor de operatie een gesprek met de anesthesioloog. Tijdens dit gesprek kunnen we een inschatting maken van de risico’s en de gezondheid van uw kind. Tijdens de operatie houdt de anesthesioloog hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte in de gaten en zorgt ervoor dat u of uw kind veilig door de operatie komt. Ook doen wij aan pijnbestrijding.

Voorbereiding

Het is van belang uw kind goed voor te bereiden op de opname in het ziekenhuis, de ingreep of onderzoek en de anesthesie. Door een goede voorbereiding raakt uw kind bekend met het ziekenhuis en heeft hij na ontslag meestal minder last van angsten en spanningen. Wij raden u daarom aan om een van de onderstaande voorlichtingsfilms samen met uw kind te bekijken.

Wat willen we bereiken?

  • Optimale en veilige zorg; wij streven naar de beste en meest veilige zorg rondom een operatie. Dit doen we door nauw samen te werken met de specialist en het operatieteam. We maken een persoonlijk plan voor uw kind.
  • Goede pijnbestrijding; goede pijnbestrijding vinden we erg belangrijk. Mocht dit nodig zijn, dan kunnen wij hier al mee starten tijdens de operatie en gaan we hiermee verder op de uitslaapkamer en in de kliniek.

Waarom naar het Erasmus MC Sophia?

In het Erasmus MC Sophia zien wij onder andere kinderen met aangeboren afwijkingen en aandoeningen aan de luchtwegen. Onze anesthesiologen hebben een ruime ervaring met ingewikkelde aandoeningen of afwijkingen bij kinderen.

Ook zijn wij aangewezen als landelijk expertisecentrum voor pijn bij kinderen en doen wetenschappelijk onderzoek om de anesthesiologische zorg en pijnbehandeling voortdurend te verbeteren.

Aandoeningen en ziektebeelden

Het specialisme Anesthesiologie is bij meerdere aandoeningen, behandelingen en operaties betrokken.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij doen wetenschappelijk onderzoek naar:

  • Verschillende manieren van pijnbestrijding na operaties.
  • De gevolgen op lange termijn van anesthesie op jonge leeftijd.
  • Het ontstaan en de behandeling van langdurige pijnklachten.

Onze polikliniek(en)

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor