Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Kinder­oncologie

Wanneer: Maandag t/m vrijdag. Dagelijks spreekuur kinderoncologie en op woensdag spreekuur huidtumoren.
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 2e etage, gang Zuid
Telefoon: (010) 703 74 00

Op de polikliniek kinderoncologie zien wij kinderen met (een verdenking op) een vorm van kanker. Voor de behandeling zijn wij een Shared Care ziekenhuis van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Wachttijden   Afspraken   Aanmelden   Herhaalrecept  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Alle kinderen in Nederland die de diagnose kanker krijgen, gaan naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Daar maakt de kinderoncoloog een behandelplan. Voor gezinnen die in de regio Rotterdam wonen, kunnen wij een deel van de kinderoncologische zorg dichtbij uw huis organiseren.
 
De eerste keer dat u bij ons komt, is het dossier van uw kind bij ons bekend. Voordat de arts of verpleegkundig specialist uw kind beoordeelt, wordt er zo nodig eerst bloed afgenomen. De arts of verpleegkundig specialist bepaalt of uw kind kwalificeert voor een chemotherapie of dat een andere behandeling of onderzoek noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld antibiotica of een bloedtransfusie.
 
Wij rapporteren onze bevindingen en voortgang van de behandeling in het patientendossier van het Prinses Máxima Centrum, zodat uw hoofdbehandelaar goed op de hoogte blijft. Hierdoor blijft de continuïteit van zorg gewaarborgd.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

  • Kinderoncoloog.
  • Kinderarts met aandachtsgebied kinderoncologie.
  • Verpleegkundig specialist kinderoncologie.
  • Verpleegkundige kinderoncologie.
  • Psycholoog.
  • Pedagogisch medewerker.

In onderstaand filmpje over de afdeling kinderoncologie komen ook onze medewerkers voorbij: 

Samenwerkingen tussen specialismen

Het Erasmus MC Sophia wordt vertegenwoordigd door een grote diversiteit aan kinderarts-subspecialisten, met wie wij zo nodig kunnen overleggen en samenwerken.

Samenwerking

Wij zijn een Shared Care ziekenhuis van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hiermee wordt bedoeld dat we een meebehandelend ziekenhuis zijn, die kinderoncologische behandelingen in de regio uitvoert. Wij rapporteren onze bevindingen en voortgang van de behandeling van uw kind in het patientendossier van het Prinses Máxima Centrum. Hierdoor blijft de continuïteit van zorg gewaarborgd. Voor meer informatie over de Shared Care samenwerking met het Prinses Máxima Centrum kunt u terecht bij uw behandelteam of verwijzen we u naar deze website.

Onze spreekuren

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor