Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Kinderoncologie

Dit specialisme houdt zich bezig met het vaststellen en behandelen van kinderen met (verdenking op) een vorm van kanker.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme

Bij specialisme kinderoncologie houden wij ons bezig met het vaststellen en behandelen van kinderen met (verdenking op) een vorm van kanker. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met andere specialisten in het Erasmus MC-Sophia om uw kind de beste zorg op maat te kunnen geven. Wij maken gebruik van de nieuwste onderzoeken en behandelmethodes.

Onze expertise bij kinderkanker ligt vooral in de behandeling van leukemie, lymfoom en hersentumoren.

Wat willen we bereiken?

Om uw kind met kanker zo goed mogelijk te behandelen is er intensieve samenwerking met andere kinderoncologische centra in Nederland, en ook met andere specialisten in het Erasmus MC-Sophia. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en tot een optimaal behandelplan komen.

Waarom naar het Erasmus MC Sophia

Het Kinderoncologisch Centrum Rotterdam is van oudsher de grootste afdeling kinderoncologie in Nederland. We behandelen ongeveer 150 kinderen met een vorm van kanker per jaar. Op dit moment zit kinderoncologie Nederland in een overgangsfase. Per 1 juni 2018 zullen alle andere vormen van kinderkanker gecentraliseerd worden in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Rotterdam blijft wel de operaties van kinderen met hersentumoren uitvoeren.

Neem een kijkje op onze afdeling in onderstaand filmpje: 

Aandoeningen en ziektebeelden

Wij behandelen huidtumoren en alle vormen van kinderkanker.

Neurofibromatose type 1

Samenwerking

Ons specialisme kinderoncologie werkt samen met verschillende afdelingen van het Erasmus MC, waaronder: Kinderchirurgie, Kinderdermatologie, Dermatologie en Prinses Maxima Centrum Utrecht.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek richt zich op het geneesmiddelenonderzoek, ook wel nieuwe behandelmethodes genoemd en op het laboratoriumonderzoek naar leukemie.

Onze polikliniek(en)

Onze spreekuren

Behandelingen

Alle kinderen in Nederland die de diagnose kanker krijgen, gaan naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Daar maakt de kinderoncoloog een behandelplan. Voor gezinnen die in de regio Rotterdam wonen, kunnen wij een deel van de kinderoncologische zorg dichtbij uw huis organiseren.
 
De eerste keer dat u bij ons komt, is het dossier van uw kind bij ons bekend. Voordat de arts of verpleegkundig specialist uw kind beoordeelt, wordt er zo nodig eerst bloed afgenomen. De arts of verpleegkundig specialist bepaalt of uw kind kwalificeert voor een chemotherapie of dat een andere behandeling of onderzoek noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld antibiotica of een bloedtransfusie.
 
Wij rapporteren onze bevindingen en voortgang van de behandeling in het patiëntendossier van het Prinses Máxima Centrum, zodat uw hoofdbehandelaar goed op de hoogte blijft. Hierdoor blijft de continuïteit van zorg gewaarborgd.

Klinieken

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor