Sophia Kinderziekenhuis

specialism
Specialisme

Kinder­oncologie

Onze kinderoncologen houden zich bezig met het vaststellen en behandelen van kinderen met (verdenking op) een vorm van kanker.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Bij het specialisme kinderoncologie houden wij ons bezig met het vaststellen en behandelen van kinderen met (verdenking op) een vorm van kanker. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met andere specialisten in het Erasmus MC-Sophia om uw kind de beste zorg op maat te kunnen geven. Wij maken gebruik van de nieuwste onderzoeken en behandelmethodes.

Onze expertise bij kinderkanker ligt vooral in de behandeling van leukemie, lymfoom en hersentumoren.

Wat willen we bereiken?

Om uw kind met kanker zo goed mogelijk te behandelen is er intensieve samenwerking met andere kinderoncologische centra in Nederland, en ook met andere specialisten in het Erasmus MC-Sophia. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en tot een optimaal behandelplan komen.

Waarom naar het Erasmus MC-Sophia?

Het Kinderoncologisch Centrum Rotterdam is van oudsher het grootste kinderoncologiecentrum in Nederland. We behandelen ongeveer 150 kinderen met een vorm van kanker per jaar.

Op dit moment zit Kinderoncologie Nederland in een overgangsfase. Per 1 juni 2018 zijn alle andere vormen van kinderkanker gecentraliseerd in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Rotterdam blijft wel de operaties van kinderen met hersentumoren uitvoeren en kinderen in 'shared care' behandelen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wij behandelen onder andere:

  • Leukemie en lymfoom (respectievelijk beenmerg en lymfeklierkanker).
  • Hersentumoren.
  • Solide tumoren.

Neurofibromatose type 1

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek richt zich op het geneesmiddelenonderzoek, ook wel nieuwe behandelmethodes genoemd, en op het laboratoriumonderzoek naar leukemie.

Onze polikliniek(en)

Behandelingen

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor