Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Angelmansyndroom

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang, balie C2

Op het spreekuur Angelmansyndroom van het Encore expertisecentrum zien wij kinderen met een genetische aandoening die de hersenontwikkeling verstoort.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Vaak sturen wij u voor het polibezoek een aantal vragenlijsten toe. Zo kunnen wij vast een indruk krijgen hoe uw kind functioneert. Ook kunt u eventuele vragen van tevoren per e-mail sturen.

U meldt zich bij de doktersassistente. In de meeste gevallen meet en weegt de doktersassistente uw kind en meet de bloeddruk.

Daarna komt u bij de vaste kinderneuroloog en kinderarts. Zij stellen u vragen over uw kind en zij onderzoeken beiden uw kind lichamelijk. Ook beantwoorden zij uw vragen zo goed mogelijk. Daarna bespreken zij met u welke onderzoeken bij uw kind nodig zijn en wat de uitslagen van mogelijke eerdere onderzoeken betekenen.

Wij sturen over het bezoek een brief naar uw huisarts en eventueel de verwijzend kinderarts of neuroloog.

Onze begeleiding

Tijdens het spreekuur maakt de arts afspraken met u over het vervolg. Wanneer verder onderzoek nodig is, krijgt u van de polikliniekassistent alle nodige informatie, formulieren en materialen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor