Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Sophia Chirurgie lange termijn poli

Wanneer: Dit spreekuur wordt gehouden op de 2e donderdagochtend van de maand.

Op het spreekuur Diëtetiek Sophia Chirurgie lange termijn worden patienten gezien met groei/voedingsproblemen bij aangeboren afwijkingen zoals: oesofagusatresie (EA), congenitale hernia diagfragmatica (CHD), of een giant omfalocele.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens uw eerste afspraak zullen wij u vragen waarom uw arts vindt dat u een diëtist nodig heeft. Verder nemen wij het eetdagboekje door, wat u werd gevraagd om bij te houden. Bij kinderen van 5 jaar of ouder zal er een rustmetabolisme meting plaats vinden. Dit houdt in dat we meten wat het verbruik in rust op dat moment is. Dit doen wij om te kunnen zien of dit verhoogd is vergeleken met kinderen van dezelfde leeftijd. Hierna zal er samen met wat er in het eetdagboekje staat en de meting voor u een advies worden gemaakt.

Onze begeleiding

Op het spreekuur Diëtetiek Sophia chirurgie lange termijn wordt u geholpen door een diëtist. De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts en het chirurgie lange termijn team.

 

Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken.

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor