Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Sophia Inflammatoire darmziekten

Wanneer: Dit spreekuur wordt gehouden op dinsdag middag.

Op het spreekuur Diëtetiek Sophia Inflammatoire darmziekten worden patiënten gezien met de ziekte colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, of niet nader gespecificeerde inflammatoire darmziekten. U wordt hiervoor verwezen door u maagdarmleverarts of de verpleegkundig specialist in het Sophia kinderziekenhuis.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste afspraak van 30 minuten wordt eerst de reden van verwijzing besproken, mogelijk is dit in verband met het starten van voedingstherapie, er kan ook gedacht worden aan voedingsvragen of onbedoeld gewichtsverlies. Aan de hand van de voedingsanamnese, waarmee we de inname in kaart brengen, zal er een individueel dieetadvies worden gegeven. In overleg zal er gekeken worden naar een vervolg afspraak.

Onze begeleiding

Op het spreekuur Diëtetiek inflammatoire darmziekten wordt u geholpen door een diëtist. De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts.

Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken. Dit spreekuur wordt gehouden op dinsdag middag.

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor