Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Moeilijk behandelbare epilepsie

Wanneer: dinsdag

Tijdens dit spreekuur behandelen we kinderen met moeilijk behandelbare epilepsie. Dit doen we met het ketogeen dieet of neuromodulatie.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Als medicatie onvoldoende helpt tegen epilepsie zijn er ook nog andere behandelopties. Tijdens de eerste afspraak bespreken we deze aanvullende behandelingen. Eén van de opties is behandeling met het ketogeen dieet. Een team van kinderneurologen, diëtisten en verpleegkundig specialsten is hierbij betrokken.

In deze video leggen we uit wanneer je in aanmerking komt voor het ketogeen dieet. Meer weten? Bekijk dan ook de andere video's van het Erasmus MC over het ketogeen dieet.  

Een andere mogelijkheid is een behandeling van epilepsie door neuromodulatie. Dit betekent dat het centrale zenuwstelsel wordt beïnvloed door elektrische stimulatie of medicijnen. Dit kan bijvoorbeeld met een nervus vagus stimulator (NVS). Hierbij krijgt de linker hersenzenuw kleine stroomstootjes toegediend via een stimulator. Deze stimulator moet operatief worden ingebracht.

Onze begeleiding

De volgende zorgverleners kunnen betrokken zijn bij de behandeling:

  • Kinderneuroloog
  • Neuroloog in opleiding
  • Diëtist
  • Verpleegkundig specialist
  • Epilepsie verpleegkundige
  • Neurochirurg

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Behandelingen

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor