Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Nefrotisch syndroom

Wanneer: vrijdagochtend
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang balie C2

Tijdens dit spreekuur controleren we kinderen die nefrotisch syndroom hebben.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Als uw kind zich bij de poliassistente meldt, vragen we om urine in een potje te vangen. Daarna weegt de poliassistente uw kind en wordt lengte gemeten. Ook meten we drie keer de bloeddruk. Daarna ziet de arts of de verpleegkundige uw kind, alleen of samen met u. Tijdens dit gesprek bespreken we de klachten en de kwaliteit van het leven. Afhankelijk van de klachten verrichten we eventueel lichamelijke onderzoek. Tenslotte gaan we naar de prikkamer om bloed te prikken. Belangrijk is dat sommige medicijnen (Prograft, Cellcept, valganciclovir) pas NA het prikken ingenomen worden.

Onze begeleiding

De kindernefroloog of een kindernefroloog-in-opleiding ziet uw kind. Afwisselend met de arts zien ook de vaste verpleegkundigen uw kind. We werken het spreekuur op maandag uit. Dan koppelen we de uitslagen naar u terug en ook de eventuele veranderingen in het beleid. Ook kunt u zelf de labwaarden terugvinden via Mijn Erasmus MC.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor