Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Prenatale cardiale diagnostiek

Wanneer: dinsdagochtend
Gebouw: BA, 2e etage, locatie staat vermeld op uw dagticket

Tijdens dit spreekuur maken wij een uitgebreide aanvullende echo van het hart van uw ongeboren baby.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Als er in de zwangerschap tijdens de 20 wekenecho iets afwijkends wordt gezien bij uw ongeboren kind, dan sturen wij u door naar het Centrum voor Prenatale Diagnostiek in het Erasmus MC.

Daar maakt een gespecialiseerde gynaecoloog een uitgebreide echo. Hij bekijkt of er iets afwijkends te zien is aan de aanleg van het hart en/of de grote bloedvaten van uw kind. Als dat zo is, dan maken wij, samen met een gespecialiseerde kindercardioloog, een aanvullende uitgebreide echo van het hart van uw kind. 

In een counselingsgesprek bespreekt de kindercardioloog de uitslag van de uitgebreide echo en de te verwachten gevolgen en behandeling voor uw kind. Soms kan het nodig zijn dat de verloskundige zorg moet worden overgenomen door de gynaecologen van het Erasmus MC. Ons advies is dan om in het Erasmus MC Sophia te bevallen, zodat wij gelijk de zorg voor uw kind kunnen regelen. In alle andere gevallen blijft u voor uw zwangerschap en de geboorte gewoon bij uw eigen verloskundige of gynaecoloog.

Onze begeleiding

Gespecialiseerde kindercardioloog

De aanvullende uitgebreide echo wordt gemaakt in aanwezigheid van een kindercardioloog die is gespecialiseerd in prenatale diagnostiek.

Als u het advies krijgt om in het Erasmus MC Sophia te bevallen in verband met de opvang en zorg van de baby, krijgt u rond de 30 weken zwangerschap opnieuw een afspraak met de kindercardioloog voor een uitgebreide echo. 

Verpleegkundig consulent

Ook krijgt u, rond de 30 weken zwangerschap, een afspraak met de verpleegkundig consulent van de kindercardiologie. Zij vertelt de praktische gang van zaken rondom de geboorte en opvang van uw kind. U krijgt een rondleiding over de verloskamer, het geboorte centrum en de intensive care kinderen. Ook krijgt u de inloggegevens van de app kindercardiologie waarin u alle informatie kunt terugvinden. 

Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit:

  • Dr.I.M. (Ingrid) van Beynum.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor