Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Scoliosespreekuur

Wanneer: dinsdag en donderdagochtend
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage. 's Ochtends B-gang. 's Middags C-gang

Op het scoliosespreekuur behandelen we aandoeningen van de rug. Zoals alle vormen van scoliose, maar ook een bochel (bij de ziekte van Scheuerman), spondylolisthesis, infecties of breuken van de rug.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Voor het spreekuur

Vaak maken we voor het spreekuur een foto van de wervelkolom. Tijdens de eerste controle na het aanmeten van een brace of bij een nieuwe brace maken we een foto met brace. Alle andere foto’s zijn in principe zonder brace, waarbij uw kind de brace een nacht niet hoeft te dragen.

Tijdens het spreekuur

Na uw aanmelding bij de balie meten we eerst de lengte en het gewricht van uw kind. Op het spreekuur stellen we in eerste instantie vragen en doen we lichamelijk onderzoek. Als er een röntgenfoto is gemaakt, dan bespreken we die. Hierna stellen we samen een behandelplan op

Het scoliosespreekuur

Onze begeleiding

Wie helpt u?

Tijdens de behandeling heeft u intensief contact met uw behandelend arts, de orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in wervelkolomafwijkingen.

Andere hulpverleners met wie u te maken kunt krijgen zijn de orthopedisch chirurgen in opleiding, polikliniekmedewerkers, onderzoeksmedewerkers en de instrumentenmaker.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor